d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Erik Høgh-Sørensen: Lægevagts-chance forpasset af regionen

4. februar 2020 - kl.9:19 - af:

DF NYT Erik Høeg-Sørensen SORT kant 600x250

Redaktionen har modtaget følgende indlæg fra Erik Høgh-Sørensen nordjysk folketingskandidat og regionsrådsmedlem for Dansk Folkeparti.

Region Nordjylland gik mandag glip af første chance for at imødekomme de borgere, som protesterer mod lukning af lægevagter i Skagen, Brønderslev, Brovst og Farsø.

På et møde i regionens Forretningsudvalg foreslog Dansk Folkeparti at indbygge “borgernær lægedækning i aften- og nattetimer” i en ny strategi for etablering og drift af sundhedshuse i Region Nordjylland.

DF ønskede endvidere “fokus på vagtlægesituationen, muligheden for udvidede åbningstider og opgaveglidning fra PLO”.

Men et flertal i Forretningsudvalget afviste ideen, om end DF’s forslag fik positive ord med på vejen.

Medlem af Forretningsudvalget Erik Høgh-Sørensen (DF) efterlyser, at flertallet i regionsrådet imødekommer de ramte lokalsamfund.

“I DF har vi hele tiden været imod lægevagts-lukningerne. Derfor finder jeg det ærgerligt, at vi ikke i fællesskab kunne levere lidt handling på de løfter, som flertallet bag lukningerne afgav på grund af borgernes berettigede protester,” siger han.

Socialdemokratiet, Venstre og Konservative stemte 28. januar ja til lægevagts-lukningerne som led i en ny aftale med PLO, der blev indgået 7. januar.

Såkaldt “kompenserende tiltag” for borgerne skal på et senere tidspunkt drøftes i regionens Akut- og Praksisudvalg.

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion