d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Hjørring Kommune: Udspillet til udligningsreform bekymrer

6. februar 2020 - kl.11:21 - af:

HJørring kommune 2 600x250

Som gruppeformænd i Hjørring Kommunes byråd er vi blevet orienterede om konsekvenserne af regeringens udspil til en udligningsreform.

Hvis udspillet bliver vedtaget, vil det have alvorlige konsekvenser for servicen i Hjørring Kommune.

I værste fald står vi med en udfordring på 200 millioner kroner årligt fra 2023 og frem. Dette undrer,

da vi er betegnet som en særligt udfordret kommune i udspillet.

På samme tid er vi allerede i dag nødt til at bruge færre penge end landsgennemsnittet på langt de fleste serviceområder. Dette skyldes, at vi efter refusionsreformen langt fra får de penge til dækning af de overførselsudgifter, som vores borgere skal have. Det var netop denne udfordring, som reformen skulle løse.

Vi appellerer derfor til, at Folketingets partier sikrer, at en udligningsreform får et væsentligt andet indhold, så alle kommuner får mulighed for at levere nogenlunde samme service til vores børn og ældre. Når engang en reform er faldet på plads, vil vi tage initiativ til at borgerne bliver informeret om, hvilke udfordringer det giver for kommunen fremover.

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion