d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Arven efter Nestlé trives stadig i Hjørring

7. februar 2020 - kl.10:05 - af:

HJEC_Nestle 600x250

Trivium har siden 2015 investeret 75 mio. kr. og øget produktionen med 50 pct.

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter.

Hjørring som en klynge for fødevareproduktion er fortid.

Nestlé, Oxford, Danish Crown og Arla er borte. Eller næsten borte. For i skikkelse af Trivium lever Nestlés dåsefabrik videre og er tilmed i særdeles fin form.

Trivium-fabrikken ligger fortsat i det tidligere Nestlé-kompleks, der i dag rummer Retten i Hjørring og Jobcentret. Virksomheden fremstiller åbn-let låg til dåser (foto) og beskæftiger 70 medarbejdere.

Siden 2015 er der investeret omkring 10 mio. Euro (75 mio. kr.) i produktionsanlægget, og i samme tidsrum er produktionen vokset med knap 50 pct. fra 217 til 316 mio. enheder pr. år.

Succesen blev sidste år belønnet med den internationale Ardagh Food & Speciality’s interne Turnaround-pris for bemærkelsesværdig resultatforbedring.

Fabrikken i Hjørring var dengang en del af Ardagh, som imidlertid sidste år fusionerede dele af koncernen sammen med canadiske Exal og dannede Trivium. Koncernen er en ledende producent på verdensplan af metal-emballage med 60 fabrikker, 8000 ansatte og en årlig omsætning på 2.7 mia. Euro.

Oprindelig blev virksomheden i Hjørring i 2003 købt af Impress, da Nestlé lukkede, men blev i 2010 overtaget af Ardagh.

Råvaren til Hjørring-fabrikken er metal, der indkøbes i Tyskland, og udskæres, presses og på anden måde efterbehandles til dåse-låg i forskellige diametre. Da produktet skal bruges til emballering af mælkepulver til modermælkserstatning, er kontrol med hygiejne og fjernelse eventuelle metalrester fra produktionsprocesserne højt prioriteret hos Trivium.

Produkterne fra Hjørring leveres både til Triviums egne fabrikker og til eksterne kunder.

”Markedet på verdensplan er voksende. Der er stor efterspørgsel efter emballageprodukter, der er nemme at anvende for forbrugerne, og det gælder netop den type låg, vi producerer,” siger fabrikschefen i Hjørring, Henrik P. Pedersen.

Med det nuværende output er kapaciteten i Hjørring udnyttet maksimalt.

”Vi kører 24/7 på anlægget – dog minus 12 timer en gang om ugen, hvor vi vedligeholder maskinerne,” siger fabrikschefen.

Billedtekst: Fabrikschef  Henrik P. Pedersen og supply chain manager Maja Pedersen i en af Triviums store produktionshaller.

Foto: Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

HJEC_Nestle 600x400

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion