d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"”Stop spild lokalt” er et af mange grønne initiativer i Hjørring

29. februar 2020 - kl.7:00 - af:

Hjørring_ErhvervsCenter_STOP_Madspild_Lokalt 600x250

Bæredygtighed har mange ansigter.

Hjørring-afdelingen af ”Stop spild lokalt” er et af mange grønne initiativer.

Skrevet af erhvervschef Bo Geertsen, Hjørring ErhvervsCenter.

Rigtig mange af Hjørrings lokale virksomheder gør et

stort og flot arbejde med bæredygtighed, grøn omstilling og cirkulær økonomi.

Hjørring ErhvervsCenter fortæller i disse uger små korte historier om en række virksomheder i Hjørring kommune, der har stort fokus på denne dagsorden via deres deltagelse i den regionale TagFat Innovationskonkurrence, der i år har fokus på bæredygtighed.

Hjørring ErhvervsCenter håber, at disse korte historier kan give inspiration til andre virksomheder.

At bæredygtighed er kommet for at blive vidner Foodexpo 2020 i Herninghallerne også om. Foodexpo er Nordens største fødevaremesse, og den løber i år af stablen den 22. – 24. marts.

Her har bæredygtighed og økologi fået en hel hal at udstille i, og her kan man bl.a. blive klogere på FN’s Verdensmål nr. 12 om ansvarligt forbrug og produktion.

Den landsdækkende organisation ”Stop Spild Lokalt” udstiller også her. Organisationen beskæftiger sig med at bekæmpe madspild, samtidig med at man hjælper medborgere ved at uddele maden gratis.

”Stop spild Lokalt” har også afdeling i Hjørring, hvor ildsjælen Lotte Hall trækker et stort læs.

Hun og et stort hold af frivillige afhenter overskudsvarer fra butikker og virksomheder i hele Nordjylland og uddeler denne mad fra butikslokale i Østergade, Hjørring, tre dage om ugen.

”Stop spild Lokalt” er en nonprofit-organisation, som er afhængige af frivillig hjælp og støtte. Så her er gode muligheder for win-win. Støt op om ”Stop spild Lokalt” og øg din virksomheds bæredygtighedsprofil.

Støtte kan være levering af overskuds-madvarer, hjælp til transport af madvarer, støtte til udstillings-materialer til Foodexpo 2020, donationer m.m. Kontakt gerne ”Stop spild Lokalt” på stopspild.hjoerring@gmail.com eller tlf. 21866533, hvis du i din virksomhed kan se muligheder den vej.

Foto fra “Stop madspild lokalt” butikken i  Forsamlingsbygning i Østergade i Hjørring

Billedtekst: Hjørring ErhvervsCenter

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion