d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Rekordbesøg og stor succes på Kulturcenter Vendsyssel

1. marts 2020 - kl.11:43 - af:

KulturCenter_Vendsyssel_Knud_Erik_Larsen 600x250

– Jammen Knud, du har jo sat rekord – udbrød Britta Eckhardt hjerteligt til en meget overrasket og meget glad Knud.

Aldrig har så mange været tilmeldt et foredrag i Netværkscafeen, i Kulturcenter Vendsyssel, i Sæsing, som i onsdags, hvor forfatter til bogen ”Fredenslund” Knud Erik Larsen var på besøg, for at fortælle om sin opvækst i et hjem der var præget af druk, utroskab og slagsmål.

– Knuds historie er historisk – og vi satte historisk rekord! 225 gæster er det højeste antal besøgende, vi har haft i vores Netværkscafe her i huset, fortæller daglig leder Henrik Søttrup, og tilføjer for god ordens skyld, at hele huset rummer plads til 500 gæster.

Vi mærker, at man “derude” har fået øje på vores kapacitet og tilbud. Den anerkendelse er vi meget taknemlige og meget ydmyge overfor. Det er et kæmpe skulderklap, slutter Henrik.

Knud Erik Larsen – Fredenslund

Knud Erik Larsen debuterede i november måned 2019 som forfatter med bogen – Fredenslund.

Bogen er et stykke danmarkshistorie, som tager læserne en tur tilbage til 1950´erne og 60´erne. I bogen fortæller Knud om vilkårene i et belastet arbejderhjem og en lille drengs kamp for lidt anderkendelse og kærlighed.

– Det var fantastisk, at opleve så mange mennesker være interesseret i mig og min bog – jeg var og er stadig helt overvældet, fortæller Knud.

– Jeg tror, at jeg har ramt noget, som mange mennesker fra min generation kan identificere sig med – det var jo ikke noget man talte højt om dengang.

Forfatter som 65-årig

Knud Erik Larsen sprang ud som forfatter, som 65-årig. Det I sig selv, kræver både vilje og mod.

Og netop ordet “vilje”, har været afgørende for Knud og hans overlevelse. Jeg besluttede tidligt, at jeg ikke ville gå rundt og sørge over en barsk barndom, som jeg alligevel ikke kan ændre på – havde jeg gjort det, havde jeg givet været død i dag.

Med vilje, glæde og humor, kan vi alle meget mere end vi aner. Og derfor er mine bøger heller ikke en lang jammerdal, slet ikke. Selvom min barndom oftest var præget af svigt og smerte, så var der også gode stunder og oplevelser der lyser op – og dem skal vi holde fast i og fokusere på, så går alting meget bedre.

Og det var også den gennemgående tråd i Knuds foredrag – der gav indblik i en lille drengs liv, som på trods af stor modgang aldrig gav op. Knuds møde med godhjertede mennesker, gav ham troen på et andet liv uden for hjemmet – noget der forandrede i livet, da han endelig flyttede hjemmefra.

Knud er en stærk mønsterbryder, og Knud har meget på hjertet, noget vi bestemt kan benytte os af – også i år 2020.

Knud Erik Larsens bog om barndommen på ”Fredenslund” sælges over hele landet.

Fredenslund – en populær bog

Da Britta Eckhart spurgte ud i den store forsamling, om hvor mange, der havde læst bogen, rakte stort set alle hånden op, og det kom helt bag på Knud.

– Jeg, og også min kone Inge-Lise  er dybt berørte over al den interesse og alle de tilkendegivelser. Efter foredraget var der så mange mennesker, der gerne ville tale med mig, flere af dem havde lignende fortællinger fra deres barndom.

Og sikke mange varme kram jeg fik – jeg er fyldt op med glæde og stolthed – tusinde tak, slutter Knud.

Knud er handlingens mand, han har atter kastet sig over forfatterskabet, og er godt i gang med næste bog, som har titlen ”Den svære ungdom”. Bogen udkommer den 18. maj i år.

KulturCenterVendsyssel_Knud Erik Larsen 2 600x400KulturCenter_Knud Erik Larsen 600x400

 

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion