d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"NYT forskningscenter i Vendsyssel har brug for dig

6. marts 2020 - kl.10:57 - af:

Sanos Clinic HjørringAvis Claus Christiansen Mette Saksen 600x250

Helt nyt og danskejet forskningscenter er netop åbnet i Gandrup.

Forskningsklinikken Sanos, slog tirsdag dørene op og bød indenfor til reception, præsentation og rundvisning.

Sanos Clinic er et danskejet forskningscenter, der arbejder på at udvikle nye livsforbedrende lægemidler

til bl.a. slidgigt, alzheimers, fedme, diabetes, cancer, leversygdomme og hudsygdomme.

Sanos har 3 klinikker i Danmark, placeret i Herlev, Vejle – og nu også i Vendsyssel, i Sundhedshuset i Gandrup.

Flagene var hejst i den lille by Gandrup

Gratulanter strømmede til fra nær og fjern, alle for at byde velkommen samt for at få et indblik i Vendsyssels helt nye forskningscenter.

Det var en glad og stolt klinikchef Mette Skaksen, som bød velkommen. Mette Skaksen var meget begejstret for den nye lokation i den lille by ude på landet.

– Sundhedshuset her i Gandrup rummer et væld af muligheder, og det at vi i synergi skal samarbejde med Gandrup Lægeklinik, som huset også huser – bliver helt unikt.

– Gandrup har et sundhedshus med tre meget innovative, praktiserende læger. Lægerne brænder alle for byen og dens borgere, og de ønsker ligeledes at være med fremme, når det kommer til forskning indenfor nye behandlingsmuligheder. Derfor har vi valgt at placere den nye forskningsklinik i Gandrup Sundhedshus i stedet for i Aalborg, som først var planen. Vi ser meget frem til det samarbejde, og fremtidens udvikling, fortalte Mette.

Sanos Clinics bestyrelsesformand, Claus Christiansen tog herefter over med velkomst og præsentation af virksomheden.

– Jeg er her i dag for at sige tillykke og for at fortælle jer hvem vi er, hvad vi laver og hvorfor vi laver det, indledte Claus Christiansen.

– Sanos i Gandrup er en lille del af alt det store vi går og laver. Bare for at give et kort indblik, kan jeg fortælle, at vi publicerer et væld af forskning, i verdens bedste tidsskrifter, stort set hver uge. Vi har meget forskning i luften med store forventninger til fremtidens behandling af bl.a. diabetes, osteoporose og alzheimers. Vi samarbejder med verdens største medicinal virksomheder. Vi har et stor laboratorie placeret i København, som måler blodprøver for hele verden. Vi har planer om at ekspandere. Nuværende er vi ca. 300 medarbejdere.

Sanos Clinic kan noget, som er helt særligt – og det bliver en fantastisk rejse vi nu fortsætter her i Vendsyssel, fortalte en passioneret Claus Christiansen.

Fremtidens medicin – Individuel/personlig medicin

Vi bliver ældre og ældre. Når der i dag fødes 2 piger, så vil den ene af de 2 piger blive mere end 100 år, fortsatte Claus Christiansen.

– Det at vi bliver ældre og ældre betyder også, at behovet for medicinske behandlinger stiger, og det er vi nødt til at tage meget alvorligt nu, ellers kan vores samfund ikke betale regningen. Og derfor er der et akut behov for, at vi udvikler nye og bedre medicinske behandlinger.

Noget af det helt store er individualized medicine også kaldet personlig medicin, fortsatte Claus Christiansen.

– Man får på sigt ikke et lægemiddel godkendt, hvis ikke man kan dokumentere, hvem der genetisk vil respondere på den givne behandling – og hvem der ikke kan, forklarede Claus Christiansen.

– Hele vores diagnostiske verden bliver ændret fuldstændig. Jeg tror på, at vi om 5 år bl.a. har behandling til alzheimers der virker – særligt til dem der bliver diagnosticeret tidligt i forløbet.

Claus Christiansen fortalte spændende og detaljeret om forskningen indenfor flere sygdomsområder – bl.a. om cancer.

– Vi har netop indgået en stor aftale med verdens største cancer-virksomhed, som vi skal samarbejde med omkring forskning. Personlig medicin er i udvikling og navnlig indenfor behandling af kræft, hvor der arbejdes og forskes omkring en mere specifik medicinsk behandling.

– Hvis det lykkes os at åbne porten ind til cancercellen og samtidig lukke af for de raske celler, så kan vi behandle direkte inde i cancercellen, hvilket bl.a. betyder at vi kan behandle med meget mindre doser – og deraf behandle bedre.

Personlig medicin er et begreb, som betyder at man tilpasser den medicinske behandling til den enkelte patient. Begrebet personlig medicin bruges typisk sammen med bestemmelse af den enkelte patients genetiske profil og denne profils betydning for sygdomsforløb, behandling og bivirkninger.

Hvorfor Gandrup – og ikke Aalborg!

– Ja, hvorfor Gandrup – det spurgte jeg også mig selvom, da jeg for første gang tog turen hertil – det er fandme langt ude på landet det her, grinede Claus.

– Men selvfølgelig er vi i Gandrup – og det er vi fordi, at vi i Gandrup har nogle meget dygtige praktiserende læger, læger som er ubeskriveligt interesserede i at være gode læger – de er ildsjæle, helt som personalet i Sanoz er ildsjæle. En succes kræver altid ildsjæle, sluttede Claus Christiansen.

Rundvisning i nyrenoverede lokaler med topmoderne faciliteter

Efter velkomst og præsentation, var der rundvisning.

Sanos Clinic har været igennem en omfattende renovering og fremstår nu med topmoderne faciliteter til blandt andet konsultation, røntgenundersøgelser, laboratorie undersøgelser og behandling.

Sanos Clinic i Gandrup har pt. ansat to læger, to sygeplejersker, røntgensygeplejerske, laborant, sekretær og klinikchef.

Sanos er for alle mennesker

Hos Sanos giver man alle mennesker, som deltager i et studie, mulighed for at modtage den nyeste medicinske behandling, inden den er frigivet på markedet,

Samtlige studier er godkendt af Lægemiddelstyrelsen og Etisk komité, og alt personale – bioanalytikere, læger, sygeplejersker, sekretærer og radiografer – er uddannet indenfor dette område.

Sanos er et tilbud til alle i regionen, som er interesserede i at deltage i forskning omkring forskellige former for sygdom.

Det kræver ingen henvisning, man kan som almindelig borger selv kontakte Sanos for at høre, om man kan deltage i et studie. Egen læge kan naturligvis også henvise til Sanos.

Tilmelding til kliniske forsøg kan være til gavn for medicinsk forskning og hjælpe fremtidige generationer, men i mange tilfælde får patienter der er med i kliniske forsøg også direkte personlige fordele, som bedring af egen sygdom eller bedre sundhedspleje.

Hvis du deltager i et klinisk forsøg vil du få foretaget flere prøver og lægeundersøgelser end du normalt gør hos din egen læge. Formålet med disse undersøgelser er forskning og din sikkerhed.

Det er gratis at deltage i et studie.

Læs mere på sanosclinic.com

Artikel foto: Klinikchef Mette Saksen og bestyrelsesformand Claus Christiansen bød velkommen ved åbning af Sanos Clinic i Gandrup.

Sanos Clinic Åbning 2 - HjørringAvisSanos Clinic reception - HjørringAvis 600x400Sanos Clinic Åbning - Hjørring Avis 600x250Sanos Clinic Gandrup - HjørringAvis 600x400

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion