d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Uden jeres trofaste hjælp var det aldrig sket

14. marts 2020 - kl.10:13 - af:

Folkekirkens Nødhjælp Landsindsamling 2020 600x250

Et imponerende resultat, der dog stadig ligger langt under normalen.

Under to dage før den årlige dør-til-dør-indsamling den 8. marts sadlede Folkekirkens Nødhjælp om på grund af corona-virussen.

I stedet for den traditionelle landsindsamling, hvor frivillige stemmer dørklokker til fordel for verdens

fattigste, blev indsamlingen gennemført via mobiltelefoner og nettet.

Efter en uges digital indsamling er resultatet på godt 4,5 millioner kroner, der skal gå til klimahjælp til verdens fattigste.

”Det er et imponerende resultat, når man tænker på omstændighederne. Vi havde i praksis 1,5 døgn til at sadle om, men det lykkedes med opbakning fra vores mange frivillige, der blev en stor del af kampagnen,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

– Takket være alle jer ildsjæle, der har støttet indsamlingen, oprettet egenindsamlinger, delt budskabet, afholdt støttekoncerter og meget meget mere, er det lykkedes os at runde 4,5 millioner kroner, som nu skal give klimahjælp til verdens fattigste!

– Så af hjertet TAK til alle jer, der har givet klimahjælp til verdens fattigste! I har gjort en stor forskel for mange mennesker i nød.

 Halvdelen af normalen

Selv om danskerne i stor stil bakkede op om indsamlingen via sociale medier, sms’er, MobilePay og hundredvis af digitale egenindsamlinger på Facebook, så er resultatet kun omkring halvdelen af, hvad en dør-til-dør-indsamling normalt plejer at indbringe.

”Selvom vi jubler over det flotte resultat, så er virkeligheden, at vi i den grad kommer til at mangle resten af de penge, vi kunne have indsamlet til verdens fattigste ved en fysisk indsamling,” siger Birgitte Qvist-Sørensen.

Årets landsindsamling har fokus på klimahjælp til verdens fattigste. For eksempel træplanting, klimavenlige huse, opsamlingssøer, diger, tørkeresistente afgrøder og anden klimasikring.

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion