d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Vielser, barnedåbe og måske konfirmationer udskydes

17. marts 2020 - kl.9:37 - af:

Kirke HjørringAvis 600x250

Samtlige kirker bliver aflåst og konfirmationer risikerer at blive udskudt. I en opdateret vejledning til de ansatte i folkekirken skærper biskopperne mandag de restriktioner, som blev indført 12. marts, skriver tv2nord.dk

Dagen efter statsminister Mette Frederiksens første pressemøde om Coronavirus, meldte folkekirkens biskopper samlet ud, at alle gudstjenester er aflyst de

næste to uger. Samtidig gjorde de klart, at andre kirkelige handlinger som dåb, vielser og begravelser stadig ville kunne gennemføres – dog under andre former end normalt.

Men i en opdateret vejledning til folkekirkens ansatte udsendt mandag, skriver biskopperne nu, at kun begravelser gennemføres, men stadig under andre former end normalt. Det betyder i praksis så få deltagere som muligt og et minimum af personale. Samtidig vil kun inviterede deltagere få adgang.

Biskopperne skriver desuden, at konfirmationer frem til og med påske bør udskydes og opfordrer samtidig præsterne til at forberede konfirmandforældre på, at samtlige konfirmationer kan ende med at blive udskudt. Desuden anbefaler de, at planlagte dåb og vielser bliver udskudt i videst mulige omfang. Er dette ikke muligt, vil deltagerantallet blive begrænset til nærmeste pårørende og vidner.

Kirker bliver lukket

Normalt er langt de fleste folkekirker i Danmark tilgængelige for offentligheden – også når der ikke foregår kirkelige handlinger. Men for også her at begrænse spredningen af Corona-virus, skriver biskopperne, at samtlige kirker bliver aflåst. Samtidig skal offentligt tilgængelige toiletter på kirkegårde og ved kirker rengøres dagligt. I Aalborg Stift har biskop Henning Toft Bro dog henstillet til, at samtlige toiletter på kirkegårde og ved kirker bliver lukket.

Præster fortsat tilgængelige

Selvom kirkerne er lukkede og der ikke er nogen gudstjenester de næste 14 dage, understreger biskopperne dog, at folkekirkens sognepræster, sygehuspræster og andre præster fortsat vil være tilgængelige for dem, der måtte have behov for en samtale. Nøddåb og nødvielser kan fortsat foretages i private hjem. Her er det den enkelte præst, som afgør, hvordan den kirkelige handling skal gennemføres.
Der er desuden blevet tilknyttet ekstra præster til folkekirkens onlineplatform, Sjælesorg på nettet, hvor man kan chatte anonymt med en præst.

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion