d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Hjørring ErhvervsCenter: Der er hjælp at hente

25. marts 2020 - kl.7:00 - af:

Erhvervschef Bo Geertsen, Hjørring ErhvervsCenter 600x250

Mandag meddelte statsminister Mette Frederiksen, som bekendt, at undtagelsestilstandenforanlediget af Corona-krisen fortsætter til efter påske.

Så nu går vi derfor ind i den tredje uge med massive vanskeligheder for en lang række virksomheder.

I Hjørring ErhvervsCenter står vi til rådighed med alle tilgængelige ressourcer for at hjælpe og guide de

lokale virksomheder gennem krisen. Vores konsulenter arbejder hjemmefra, men sidder klar ved skærm og telefon til at modtage henvendelser.

Her er kontaktinfo.

Vi afventer stadig, at der åbnes for ansøgning til de nye hjælpepakker til erhvervslivet, men det sker forhåbentligt snarligt. Inden da, kan det være en god idé lige at kigge på mulighederne. Her er de vigtigste:

Midlertidig lønkompensation for lønmodtagere på det private arbejdsmarked.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har indgået en trepartsaftale om en midlertidig lønkompensationsordning for fyringstruede medarbejdere. Det forventes at der åbnes for ansøgninger onsdag den 25/3-2020.

Ordningen gælder for private virksomheder, der er ekstraordinært hårdt økonomisk ramt som følge af coronavirus/covid-19, og som derfor står over for at varsle afskedigelser for minimum 30 % af medarbejderstaben eller mere end 50 ansatte.

Virksomhederne kan anvende den nye lønkompensationsordning, såfremt de fravælger eksisterende muligheder for hjemsendelse uden løn. Kompensationsordningen vil gælde fra og med 9. marts til og med 9. juni 2020.

Kompensationsordning for selvstændige.

De selvstændige er ikke direkte omfattet af trepartsaftalen om lønkompensation, selvom de også kan være udfordrede på deres levebrød. Regeringen og Folketingets partier vil derfor sikre kompensation til de selvstændigt erhvervsdrivende, som oplever store fald i deres omsætning. Forventes først at være åben om nogle uger.

Kompensation for virksomhedernes faste udgifter.

Trepartsaftalen om lønkompensation gav en øget sikkerhed om medarbejdernes jobs, og virksomhederne fik en væsentlig støtte til deres lønomkostninger. Regeringen og Folketingets partier er nu også enige om at dække nogle af de faste omkostninger, som virksomhederne ikke længere har indtjening til at dække, Forventes først at være åben om nogle uger.

Du kan læse mere om hjælpepakkerne på Virksomhedsguiden.dk.

Almen information om, hvordan danskerne skal folde sig under corona-krisen, findes på Coronavirus i Danmark.

Det generelle erhvervsfremmesystem fungerer naturligvis fortsat trods corona-krisen. Det betyder, at Hjørring ErhvervsCenter som altid er klar til at bistå med rådgivning omkring start af virksomhed og udvikling af eksisterende virksomheder.

Med venlig hilsen

Bo Geertsen, erhvervschef
Hjørring ErhvervsCenter

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion