d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"20.000 seere og 100 spørgsmål i timen: Det har været fantastisk

16. maj 2020 - kl.9:45 - af:

Arne Boelt - Anders Lund Madsen 600x250

Fredag kl. 14.00 slog Anders Lund Madsen, borgmester Arne Boelt og miljøminister Lea Wermelin dørene op til verdens første digitale folkemøde i Hirtshals, da årets udgave af Naturmødet afvikles online, og det blev fra start en stor succes.

Det var en glad naturmødechef, som fredag aften kunne gøre status efter førstedagen af årets udgave af Naturmødet i Hirtshals, skriver tv2nord.dk.

Coronavirussens indtog i Danmark betød, at den sædvanlige version af Naturmødet med stande, debatter og masser af mennesker på havnen i Hirtshals ikke kunne afvikles. Derfor har arrangørerne med forholdsvis kort varsel konverteret det fysiske folkemøde til et digitalt et af slagsen.

– Vi har ikke haft så lang tid til at forberede os, så vi kunne godt have brugt nogle flere, men sådan er det altid. Vi har knoklet i de sidste tre uger, og der er et hold bag mig, som har gjort en kæmpe indsats. Det er det, der har båret frugt i dag, siger naturmødechef  Jesper Lauritsen.

20.000 fulgte med

Naturmødet kalder selv 2020-udgaven for verdens første digitale folkemøde, og bedømt ud fra interessen på førstedagen var det en god beslutning at gennemføre Naturmødet i en ny form trods coronakrisen. Omkring 20.000 danskere fulgte foran skærmen med i de events og den partilederdebat, der blev afviklet.

– Vi var i tvivl om, hvor mange der ville deltage i debatterne, men vi kan se, at vi har fået omkring 100 spørgsmål i timen. Vi har haft tre medarbejdere til at sidde og arbejde med det, og de har været fuldstændig overbebyrdede. Det har været fantastisk, siger Jesper Lauritsen.

Kan bruge erfaringer i fremtiden

Der var sidste år 30.000 besøgende til Naturmødet i Hirtshals, og tallene fra 2020-mødets førstedag viser, at der er et publikum for naturdebatten, selvom der ikke er noget fysisk samlingspunkt. Naturmødet vil bruge erfaringerne fra årets folkemøde i fremtiden.

– Vi har hele tiden haft en ambition om, at Naturmødet skal leve året rundt, og jeg må sige, at med den succes, vi har haft nu, er det værd at overveje, om vi kan supplere vores fysiske møde med en onlineplatform, siger Jesper Lauritsen.

Naturmødet fortsætter i dag lørdag fra kl. 12.00 – 18.00. Programmet kan du se HER

Og live-signalet, der skiftevis kommer fra Hirtshals og København finder du HER

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion