d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Mere tryghed om boligskatten – også i Hjørring kommune

22. maj 2020 - kl.13:41 - af:

Rasmus prehn eget foto 600x250

Af udviklingsminister Rasmus Prehn.

Min gode kollega skatteminister Morten Bødskov knokler løs med hele genopretningen af skatteområdet.

Det er mildest taget ikke nogen nem opgave. Heldigvis har han taget den på sig med stort overskud og dygtighed.

Opgaven skal formentlig tages opgave for opgave, indtil vi igen har det velfungerende skattesystem resten af verden misunder os.

Men skal man spise en hel elefant, må man som bekendt tage den bid for bid. Og det er vi også godt i gang med. Med den nye aftale om boligskatten har regeringen og det brede flertal i Folketinget i sandhed sat tænderne i og nuppet en ordentlig bid af elefanten. Der er nemlig med aftalen skabt betydelig tryghed for boligejerne.

Regeringen og aftaleparterne er med aftalen enige om at lette ejendomsværdiskatten i 2021 og samtidig lade grundskylden stige mindre frem mod 2024, end der ellers følger af de gældende skatteregler.

Aftalen medfører en varig lempelse af boligskatten, og samlet set er Skatteministeriets skøn, at to ud af tre boligejere kan se frem til lavere boligskat ved overgangen til de nye skatteregler i 2024. De øvrige får en skatterabat, så ingen stilles ringere i 2024 end de ville have været, hvis vi havde videreført de gældende skatteregler. Det giver tryghed for boligejerne.

Vurderingsstyrelsen, der hører under skatteministeriet forventer at udsende de første nye ejendomsvurderinger fra sidste del af 2020. Her vil de boligejere, der i perioden 2011-2020 har betalt skat af en for høj vurdering, få pengene tilbage med renter.

Aktuelt forventer regeringen at betale ca. 13 mia. kr. tilbage til boligejerne. Som det fremgår af oversigten på Skatteministeriets hjemmeside, er forventningen, at ejere af et typisk enfamiliehus i Hjørring kommune vil få ca. 7.100 kr. tilbage.

Derudover kan man af Skatteministeriets liste se, at ejeren af et typisk enfamiliehus i Hjørring kommune derudover kan se frem til en lettelse af den samlede boligskat med 25 pct., når vi i 2024 overgår til det nye boligbeskatningssystem. Desuden er stigningerne i grundskylden i 2024 aflyst. Alle de konkrete tal skal naturligvis tages med en række forbehold, når det kommer til den konkrete skatteregning, men selv halvdelen ville jo være en mærkbar gevinst.

Trygheden for boligejerne er vigtig for regeringen. En af de største – hvis ikke den største – økonomiske beslutninger, vi tager i livet er købet af boligen. Og der kan være rigeligt af grunde til at ligge vågen om natten. Hvordan går det med boligpriserne, stiger eller falder renten, hvornår skal taget skiftes? Usikkerhed om boligskatterne skal helst ikke være endnu en grund til natligt grubleri. Derfor synes jeg, at aftalen er værd at fremhæve og kippe med hatten over.

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion