d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Hjørring Kommunes Ungegaranti har 1 års fødselsdag!

29. maj 2020 - kl.12:00 - af:

Ungegarantien Hjørring - Steen Hildebrandt 600x250

Hip Hip Hurra! Hjørring Kommunes Ungegaranti har 1 års fødselsdag!

Alle unge skal have job og uddannelse. Det er hovedmålet i den ungestrategi, som Hjørring Byråd vedtog for 1 år siden.

Hjørring Kommune blev på det hovedmål bla. også kåret som landets tredjebedste ungdomskommune af

DUF – Dansk Ungdomts Fællesråd.

DUF kårer hvert år landets tre bedste kommuner på vegne af i alt 600.000 børn og unge fra det frivillige foreningsliv. Hjørring Kommune løb med tredjepladsen for indsatsen med at skabe gode livsmuligheder for unge i kommunen. Det var især kommunens ungegaranti, der har imponeret dommerpanelet.

– Hjørring Kommune fortjener en stor anerkendelse for at sætte fokus på unges livsmuligheder. Med ungestrategien fra 2019 viser kommunen, at man er villig til at sætte unge højt og prioritere ressourcer på at alle unge skal gennemføre en ungdomsuddannelse og at ingen unge blive glemt i systemet.

Ungegarantien rammer direkte ned i flere af FNs Verdensmål, vurderer professor emeritus, ph.d. Steen Hildebrandt.

– Ungegarantien er ikke noget, man bliver færdig med på et år eller to – det er en langvarig proces, der dybest set handler om at have og praktisere respekt for kommunens unge mennesker – danne, uddanne, udvikle, støtte og hjælpe de unge samtidig med at man giver de unge rum og frihed til håb, selvstændighed, kreativitet og frie valg, fortæller Steen Hildebrandt.

Steen Hildebrandt fortæller mere om, hvordan han kæder Ungegarantien sammen med FNs Verdensmål – hør med lige HER.

Læs mere om Ungegarantien på www.ungegarantien.dk.

Læs også: De unge brænder for headspace – vi har brug for det sted.

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion