d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Udviklingsminister Rasmus Prehn: Ny i Kraks Blå Bog

30. maj 2020 - kl.10:00 - af:

Rasmus prehn eget foto 600x250

Udgave nr. 110 af Kraks Blå Bog er netop udkommet.

Et af de nye navne er socialdemokraten Rasmus Prehn, der er valgt og opstillet i Hjørring-kredsen.

Rasmus Prehn blev i juni 2019 udnævnt som udviklingsminister i Mette Frederiksens regeringen. I efteråret var han også fungerende kulturminister, mens Joy Mogensen havde orlov.

Rasmus Prehn er dog ikke den eneste nordjyske minister, der er ny i den blå bog. Blandt de 162 nye navne i dette års udgave er også uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe Jørgensen og erhvervsminister Simon Kollerup, som ligeledes begge er fra Socialdemokratiet. Der er også blevet plads til ministrenes nordjyske partikollega folketingsmedlem Bjarne Laustsen.

Udover de fire politikere er der flere andre nordjyder, som er blevet optaget. Lars Krull, seniorrådgiver, leder af MBA-uddannelsen ved Aalborg Universitet, oberstløjtnant af reserven og direktør i sit eget firma, Lars Krull A/S, Jesper Møller, professor ved Aalborg Universitet, Christian Boel, Regionsdirektør Region Nordjylland og Morten Vinther Jensen, administrerende direktør og fungerende ansvarshavende chefredaktør, NORDJYSKE Medier.

En optagelse i den Blå Bog er for livstid.

Fælles for årets 162 nye optagne er, at de alle har gjort sig positivt bemærket inden for deres respektive fagområder og står bag bedrifter, der fortjener at blive husket. Bolette Rud Pallesen fra Gads Forlag, der udgiver bogen, fortæller, at Kraks Blå Bog hylder folk, som gennem deres faglige virke illustrerer værdien af at arbejde dedikeret og tage sine ambitioner og talenter alvorligt.

Kraks Blå Bog 2020-2021 er den 110. udgave af bogen. I alt indeholder den trykte udgave af bogen 8.546 biografier over nulevende personer, mens den digitale version på www.blaabog.dk rummer samtlige biografier på de ca. 30.000 personer, der har været optaget i Kraks Blå Bog gennem tiden.

Kraks Blå Bog er Danmarks mest kendte og citerede opslagsværk med pålidelig information om betydningsfulde danskere. Opslagsværket er udgivet årligt siden 1910 og opdateres løbende under medvirken af de optagne personer.

Vi ønsker Rasmus Prehn et stort tillykke med optagelsen i den Blå Bog.

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion