d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Deltag i folkemøde i Hjørring tirsdag den 16. juni

5. juni 2020 - kl.13:52 - af:

Røde Kors - Folkemøde Hjørring 600x250

Deltag i Røde Kors’ folkemøde i Hjørring tirsdag d. 16. juni, når lokale ildsjæle, civilsamfund og virksomheder sammen skal sætte ord på de sociale udfordringer, der er under corona og fortsat vil være der i kølvandet på pandemien.

I fællesskab skal der diskuteres løsninger, der tager hånd om ensomhed og mistrivsel.

Tiden med corona er svær for os alle. Men alt for mange udsatte mennesker mistrives og har følt sig ekstra ensomme under coronakrisen.

Nu er den gradvise genåbning af Danmark gået i gang. Men der er fortsat mange, der ikke kan åbne i samme tempo som resten af samfundet, og som fortsat er påvirket af krisen. De sociale følgevirkninger som mistrivsel og social isolation er langt fra ovre.

”Denne tid ulig alt andet, vi har prøvet før. Imens vi alle venter på en vaccine mod Covid-19, har vi brug for en social vaccine mod de negative konsekvenser af coronakrisen. Vi skal samle alle de gode ideer og forslag til, hvordan vi hjælper de personer, der fortsat vil være påvirket af ensomhed, isolation og mistrivsel i den tid, der kommer nu. Vi har brug for handling nu,” siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors i Danmark.

Med folkemødet i Hjørring vil Røde Kors invitere civilsamfundet, ildsjæle og repræsentanter fra kommune og virksomheder til en fælles dialog om, hvilke løsninger vi sammen og hver især kan skabe for at hjælpe dem, der mistrives og føler sig ensomme i kølvandet på coronakrisen.

Mange vil gerne hjælpe

Den seneste tid har vist, at danskerne er klar til at hjælpe. Rundt omkring blomstrer initiativer op med fællessang, altanfester, plejehjemsdans og frivillige mødes digitalt, når afstand er nødvendig.

”Vi ser alle vegne et overvældende engagement og lyst til at hjælpe og finde nye måder at skabe fællesskaber på. Civilsamfundet har været i fuld gang i de seneste måneder. Men nu skal der gøres endnu mere, og vi håber, at rigtig mange vil være med til at afhjælpe de udfordringer, der vil fortsætte for mange, selvom vi er begyndt at åbne Danmark igen,” siger Anders Ladekarl.

Deltag i Røde Kors’ folkemøde

De erfaringer og oplevelser, du har gjort dig under corona, kan hjælpe med at skabe løsninger, der skal udgøre en sociale vaccine mod de negative sociale konsekvenser, der er fulgt med coronakrisen.

Folkemødet i Hjørring – tirsdag d. 16. juni kl. 18.00-21.00 i Vendsyssel Teater

Med 15 folkemøder rundt omkring i landet vil Røde Kors samle civilsamfundet, engagerede danskere, virksomheder og kommuner til at finde løsninger, der kan fungere som en social vaccine mod de negative sociale konsekvenser af coronakrisen.

Og du er inviteret!

Kom og vær med til at skabe løsninger, der kan modvirke ensomhed, mistrivsel og social isolation efter Covid-19.

På mødet vil der blive diskuteret konkrete løsninger og initiativer. Derudover vil mødet byde på fortællinger om konkrete udfordringer og gode ideer, der allerede eksisterer i lokalområdet.

Og som en del af aftenens program vil stand-up komiker Lasse Rimmer få salen til grine, når han sætter humoristisk fokus på vores nye hverdag med corona.

Der er få pladser, så skynd dig at melde dig til.

Se det fulde program og tilmeld dig på www.rodekors.dk/folkemoeder

Røde Kors - Social Vaccine_1Røde Kors - Social Vaccine_2

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion