d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"15 års jubilæum i Giebelhausens farverige univers i Lønstrup

27. juni 2020 - kl.8:30 - af:

15 års jubilæum i Giebelhausens farverige univers i Lønstrup 600x250 SH

Har man én gang besøgt pottemager Kari Giebelhausens farverige keramikværksted i Lønstrup, glemmer man det aldrig.

Når man træder ind ad døren bliver man budt velkommen af en eksplosion af farverige prikker og striber.

”Det er lige til at blive glad i låget af”, som en af

kunderne siger.

Jubilæet fejres med gave til kunderne

I disse dage er det 15 år siden, at den norske pottemager med det tyskklingende efternavn slog dørene op for sit keramikværksted i hyggelige Lønstrup. Med sin karakteristiske og let genkendelige keramikserie Pippi Prik, har Kari kunder fra nær og fjern. Hver sommer skal de lige forbi butikken og hilse på den godmodige golden retriever Buddy og se, hvad Kari nu har fundet på.

Jubilæet fejres med en gave til alle kunder: en fin mulepose med Giebelhausens navnetræk i de karakteristiske glade farver. ”Jeg vil så gerne give noget tilbage til kunderne. Mange af mine kunder kommer år efter år, og jeg er meget taknemmelig og glad for, at de kan lide mit design”, siger Kari.

Fra Norge til Sønderborg til Lønstrup

Karis keramiske karriere startede i hjembyen Tjøme, lidt nord for Oslo.

Tidligt vidste hun, at hun ville arbejde med keramik, men i Norge findes der ikke en decideret keramikeruddannelse. Det gør der imidlertid i Danmark, som har en lang keramiktradition. Skolen ligger i Sønderborg, så som 23-årig flyttede Kari til Sønderborg, hvor hun mødte Vibe Falkenberg.

Vibes far, Mogens Falkenberg, var på udkig efter dygtige lærlinge til pottemagerværkstedet Kera Moda i Lønstrup, så snart gik turen fra stik syd til stik nord. Fire år efter kunne Kari kalde sig pottemager, hvilket er en beskyttet titel, for den viser, at man har stået i mesterlære i 4 år og bestået svendeprøven.

Det kreative og sprudlende kunstnermiljø og den smukke natur i og omkring Lønstrup havde med tiden fået tag i Kari, og i 2005 tog hun springet og åbnede Giebelhausen Keramik på Rubjervej på vejen ud mod Rubjerg Knude Fyr.

Det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert

Som pottemager er Kari meget inspireret af Astrid Lindgrens eventyrlige univers, hvor alt er muligt, og alt er tilladt.

Især Pippi Langstrømpe står Karis hjerte nær, og hun har lagt navn til designserien Pippi Prik.

Alle de farverige kopper, skåle, tallerkener osv. er forskellige. Der findes ikke to kopper, der er ens i hele butikken. Responsen fra kunderne er til at tage at føle på. Nogle bliver helt overvældede af de mange indtryk, og børnene elsker det.

En dag spurgte en dreng Kari: ”Hvor mange prikker er der herinde”? Ja, det er et godt spørgsmål, som Kari ikke kender svaret på, men det er helt sikkert, at alle kunder går ud af butikken med et smil på læben.

Billedtekst: Pottemager Kari Giebelhausens og den godmodige golden retriever Buddy nyder det farverige keramikværksted i Lønstrup

Pottemager Kari Giebelhausens farverige keramikværksted i Lønstrup_2Pottemager Kari Giebelhausens farverige keramikværksted i LønstrupGodmodige golden retriever Buddy nyder livet på trappen foran Kari Giebelhausens farverige keramikværksted i Lønstrup15 års jubilæum i Giebelhausens farverige univers i Lønstrup

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion