d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Kom og bliv testet for Covid-19 i Sindal

30. juni 2020 - kl.8:45 - af:

Corona - Covid-19 - test 600x250 SH

Region Nordjyllands mobile testenhed kommer til Sindal den 30. juni og 17. juli.

Muligheden for at blive testet for smitte med Covid-19 rykker helt tæt på indbyggerne i Sindal.

De to kommende tirsdage er der mulighed for at lægge vejen omkring et mobilt testcenter, der er klar til at pode borgerne i virusramt område.

Ingen krav om tidsbestilling

Alle borgere over 18 år møde op ved den lokale Falck-station i Sindal og blive podet af personale fra Region Nordjyllands mobile testenhed.

Den mobile testenhed kører hele sommeren rundt i Nordjylland og poder borgere.

Tilbuddet er frivilligt, og det kræver ikke henvisning fra egen læge eller tidsbestilling.

Man møder bare på op ved Falck-stationen i Sindal, hvor personale står klar til at pode i tidsrummet kl. 10-15 – tirsdag den den 30. juni og 17. juli.

Første testdag i Sindal er tirsdag 30. juni. Den efterfølgende testdag er tirsdag 7. juli.

Samarbejde med kommunen

I forvejen er der et samarbejde mellem Region Nordjylland og Hjørring Kommune om test af ældre borgere i eget hjem efter udbruddet af Covid-19 på et plejecenter i Sindal.

20 testbiler er i den forbindelse indsat for at komme rundt til borgere i kommunen, som har takket ja til tilbuddet. Det drejer sig om borgere, der modtager ydelser fra kommunens hjemmepleje eller sygepleje.

De to testdage på Falck-stationen i Sindal skal ses som et supplement til denne ordning.

– Vi har i samarbejde med Testcenter Danmark oprettet mobile testenheder, der i ugerne 26-34 kører rundt til områder, hvor der er mange turister samt ved færgehavne og lufthavnen i Aalborg.

Sindal er ikke en udpræget badeby, men vi vurderer sammen med Hjørring Kommune, at det vil give god mening for borgerne i Sindal at have nem adgang til test i denne tid, og derfor kommer en af de mobile enheder på besøg hos Falck i Sindal, siger kontorchef Malene Møller Nielsen, Region Nordjylland.

 

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion