d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Som boom-år i ‘nullerne’: 53 % flere bolighandler i juni

5. juli 2020 - kl.12:37 - af:

Home Hjørring - Til Salg 600x250 redg

Boligmarkedet har oplevet ekstreme udsving på kort tid, oplyser Home.

”Vi er gået fra kuldechok til hedeslag på tre måneder.

Det er i virkeligheden en vanvittig situation, at vi nu står med en af de bedste salgsmåneder nogensinde, ” siger Uffe Drejer, adm. direktør i Home-kæden.

Fremgangen er på hele 53 % over juni 2019, viser Homes handelstal (opdateret 2. juli fra 51 % til 53 %, red.)

”Boligmarkedet er bare enormt stærkt. Det er alle boligtyper, der hiver salget op, og jeg hæfter mig især ved, at ejerlejligheder får et meget stærkt comeback. For første gang i tre måneder var salget af lejligheder i sidste uge højere end salget af sommerhuse, ” siger Uffe Drejer.

Boligsalget i juni 2020 kontra juni 2019

      • Sommerhussalget for Home-mæglerne er næsten tredoblet – et plus på 192 %.
      • Villa- og rækkehussalget går henholdsvis 34 % og 31 % frem.
      • Ejerlejlighederne er der solgt 38 % flere af.

Tabel opdateret 2. juli Kilde: Home

Vi ser tilbage på noget, som jeg vil betegne som den perfekte storm for sommerhus-salget. Vores mæglere har haft så travlt, som vi aldrig nogensinde havde forestillet os.” Uffe Drejer

Boligsalg som ’de meget store årgange’

Juni ender i top 20 over de bedste salgsmåneder nogensinde i Home-kæden. Salget er på niveau med de meget store boligårgange omkring årene 2004-2006.

”Det var i årene efter, at de afdragsfrie lån blev indført, og dengang havde vi et projektboom, der trak salget voldsomt frem. Nu har vi godt nok lavere renter, men vi har også en langt større usikkerhed end set længe, og projektsalget er slet, slet ikke i samme gear som tidligere. Så juni 2020 er imponerende flot, ” siger Uffe Drejer.

Drt store salg betyder, at udbuddet af boliger fortsat drøner ned, selv nye boligsælgere er kommet til i stigende omfang i juni. Udvalget er lige nu omkring 52.000 boliger.

For hele juni er der solgt flere sommerhuse end lejligheder, men den seneste udvikling kan tyde på, at lejlighederne igen skal indtage placeringen som nummer 2 efter husene – efter et hæsblæsende og usædvanligt stort sommerhussalg op til sommerferien, hvor der har været byttet om på rangfølgen.

Aldrig er der solgt så mange sommerhuse

Sommerhus-salget i juni er det bedste nogensinde i Home-kædens 30 år.

”Sommerhussalget overgår fortsat tidligere år to-tre gange, men vi har måske set toppen i salget nu, hvor sommerferien er startet og store dele af Europa er åbnet. Vi ser tilbage på noget, som jeg vil betegne som den perfekte storm for sommerhus-salget. Vores mæglere har haft så travlt, som vi aldrig nogensinde havde forestillet os, ” siger Uffe Drejer.

Da sommerhuset blev rendt over ende

Interessen for sommerhus var stor allerede inden corona, da sommerhuset de seneste år har oplevet en stærkt stigende popularitet. Men corona, nedlukningen og usikkerheden, skabte et sandt stormløb mod sommerhusene ved udsigten til, at sommerferien og kommende ferier skulle holdes i Danmark, og at udlandsrejserne så ud til at have lange udsigter.

Sommerhuset har ligeledes været et oplagt sted for mange at bo og holde afstand de seneste måneder, mens vi har passet vores job og andre kontakter på distancen, forklarer Home.

Coronakrisen har især fået mange flere yngre købere på banen, købere i 30-40’erne med hjemmeboende børn.

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion