d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Kunst og kærlighed flød ud af parkeringskælder i Hjørring

27. juli 2020 - kl.8:45 - af:

PixelArt SommeKunstCamp 2020 600x250

“Der er ikke noget vigtigere end kunst og kærlighed”.

Og begge dele, inklusiv en enorm mængde entuiasme og glæde, flød over – under jorden – i Sct. Olai parkeringskælder i Hjørring, fredag eftermiddag.

En flok af skønne, unge mennesker og en håndfuld fantastiske og entusiastiske kunstnere/undervisere – alle med kærlighed og kunst  i hjerterne – har netop

afsluttet en hel uges camp i Hjørring.

Hjørring kommune og PixlArt havde i samarbejde skabt årets sommer-kunst-camp med corona som tema, og den vej fik unge mennesker en flot mulighed for at afprøve eller dygtiggøre sig indenfor fotografi, film, streetart og animation.

Kunsten er afgørende for at hjælpe os med at forstå og skabe mening midt i meningsløsheden – kunst kan bruges som både støtte, forståelse og inspiration i en kompleks tid som denne.

Sommer-kunst-campen foregik på Halvorsminde Efterskole – hvor de unge mennesker også overnattede – og derfra tog med på en uges rejse ind i fotografiets- og filmens sanselige verden.

Corona som tema

Selvom ingen længere orker ordet “corona” – så flød det på ingen måde tungt ud af hverken elever eller værker.

De unge mennesker havde nemlig også valgt at rette deres opmærksom på de lyse sider i coronaens mørke.

Coronavirus kan man ikke se med det blotte øje, selv om den er i blandt os. Ved at visualisere den, kan den blive lettere at forholde sig til. Ud over frygt og død kan corona også betyde starten på noget nyt og noget bedre.

– Alt går så stærkt i dag, jeg tror det har været rigtig godt for mange mennesker og familier, at tiden gik lidt i stå, så blev der pludselig tid til andre ting – og tid til at være sammen derhjemme, fortalte Laura.

Et stort før-og-efter-foto af Taj Mahal i Indien dukker op på den store skærm i parkeringskælderen – og her så man tydeligt, hvor voldsomt det smukke mausoleum har taget skade af forurening.

– Jeg har boet et halvt år i Indien, og der oplevede jeg også Taj Mahal, og den helt forfærdelige forurening der bl.a. er i Agra, hvor Taj Mahal jo ligger. Der er forurenet røg og affald overalt. Ingen mennesker kan trække vejret uden at blive syge af det, det er meget forfærdeligt fortæller Nynne, som ikke er i tvivl om, at coronaens pause har været en stor gave for naturen og hele kloden.

Fernisering under jorden

Fredag var ugen allerede forbi, og det blev afslutet med en flot fernisering i parkeringskælderen under Sct. Olai Plads.

Fotograf Tao Lytzen fra PixelArt og mastermind på konceptet, bød velkommen med en stor og fornøjelig tak til de unge, dedikerede mennesker og undervisere.

– Hvis man bevidst med al sin nysgerrighed og fantasi arbejder med noget af det der fylder i hjertet, så vil det udvikle sig til den fineste kunst i alle former, fortalte Tao.

Borgmester Arne Boelt var også med, og han holdt en åbningstale for de unge mennesker og de fremmødte gæster.

Arne var oprigtigt glad på de unges vegne, som han håbede havde haft en fantastisk uge i samværet med hinanden. Et samvær som har været undertrykt alt for længe. Kunst går alle veje – i denne her situation fører det os også sammen igen.

– Når jeg kigger rundt på alle de fine værker – ser jeg alvoren, men jeg ser heldigvis også håbet og lyset, sluttede Arne.

Laura Christine og Nynne Kamilla var helt som resten af holdet meget begejstrede og taknemlige for deltagelsen i sommerens kunstcamp.

– Det har bare været den vildeste, fedeste og sjoveste uge – det er nogle meget dygtige undervisere og de er vildt sjove – altså mega vildt sjove, og det gør det hele meget nemt og trygt, når ingen kender hinanden.

– Om aftenen har vi alle hygget os med bål og snobrød, film på storskærm, musik og boldspil.

Laura og Nynne havde i ugens løb valgt at arbejdet med foto, film, streetart – politiet kalder det grafitti, har vi lært – griner pigerne.

På spørgsmålet om, hvad der havde overrasket mest, var det bl.a. hvor svært det var at male grafitti – og hvor sjovt det var at lære at lave stopmotion film.

Sommerens camp-hold bestod af et skønt miks af både drenge og piger.

Tobias fra Hjørring fremviste en visuelt og imponerende serie af elektroniske fotografier.

– Jeg valgte kun at beskæftige mig med foto hele ugen, da jeg allerede nu ved, at fotokunst er noget jeg vil beskæftige mig med på sigt, fortalte Tobias.

Line, Eva og Patrik havde kreeret en sjov stumfilm, som meget illustrativt viste, hvor kedeligt alting meget hurtigt bliver, når vi ikke fysisk kan være sammen.

Udover de inspirerende film var der udstillinger med fotocollager og kreativ streetart, som matchede godt ind i P-kælderens rå rammer.

Foto: PixelArt med undtagelse af de første 4 billeder.

PixelArt SommerCamp 2020 gruppenPixelArt Sommercamp - Tao 2020_4PixelArt SommerCamp 2020 - kunstnernePixelArt SommerCamp 2020 - Arne Boelt - Nynne Kamilla Laura ChristinePixelArt Sommercamp 2020_1PixelArt Sommercamp 2020 - TobiasPixelArt Sommercamp 2020 - Laurs og Nynne113893880_2614651048788857_1280226366891520989_oPixelArt Sommercamp 2020_2PixelArt Sommercamp 2020_3PixelArt Sommercamp 2020_5PixelArt Sommercamp 2020 Streetart

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion