d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Klar til studiestart i Nordjylland? Få gode råd til boligsøgningen

29. juli 2020 - kl.10:10 - af:

Studie - studiestart - HjørringAvis 600x250

Er du én af de 7674 kommende studerende, der har netop fået bekræftet, en optagelse på en videregående uddannelse her i Nordjylland?

Så står du måske også midt i jagten på en studiebolig.

Få gode råd lige her.

Det kan dog være en uoverskuelig proces at finde den

helt rette lejebolig. Derfor har EjendomDanmark samlet fem gode råd til de unge, der nu skal i gang med boligjagten.

Hvert eneste år leder mange efter deres lejebolig. Særligt i de store byer er der mange om buddet. Derfor er det vigtigt, at de kommende studerende er klædt ordentligt på, før de begiver sig ud på boligjagt:

”Det kan være svært at navigere i lejeboligmarkedet, og det tager tid at finde den rette bolig. Derfor gælder det om at være vågen og målrettet; særligt hvis du leder efter bolig i storbyerne,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør for EjendomDanmark.

5 gode råd til dig, der er på jagt efter en lejebolig:

 1. Styr på krav og forventninger
  Der er mange om buddet, så juster dine krav og forventninger – det gør boligjagten lettere. Udvid fx søgeområdet eller prøv at starte et bofællesskab, så I er flere om huslejen.
 2. Vær i god tid
  Boligjagten tager til i sommermånederne, hvor ansøgerne til de videregående uddannelser får svar på, om de er kommet ind på drømmeuddannelsen. Vær derfor ude i god tid med boligsøgningen. Det kan øge chancerne at være hurtigt ude, og derfor er det en god ide at sætte søgeagenter op på de sider, hvor du søger efter bolig. Så får du besked, når der dukker relevante boliger
 3. Skriv en god ansøgning, del dig selv og vink farvel til far og mor
  Skriv en god ansøgning, hvor du fortæller om dig selv, og hvorfor det lige netop er dig, der skal have boligen. Del også dine sociale medier med udlejeren, så de kan se, hvem du er. Og så er det vigtigt – særligt for dem, der for første gang træder ud på boligmarkedet – at du viser, at du er selvstændig og kan bo alene. Tag derfor selv kontakt til udlejerne og tak pænt nej til hjælpen fra mor og far.
 4. Få styr på lejekontrakten
  Få helt styr på lejekontrakten. Langt de fleste udlejere bruger en standardkontrakt, men er du i tvivl, så spørg enten din kommende udlejer eller få hjælp fra en med indsigt til at forstå, hvilken aftale du er ved at indgå.
 5. Brug din sunde fornuft
  Der er altid nogle, der forsøger at udnytte desperate boligsøgende op til studiestart. Vær derfor opmærksom på fupmagere, der er ude på at snyde.

Sådan finder du en studielejlighed

For dig, som søger bolig alene

 • Tilføj så mange 1- og 1,5-værelses lejligheder som muligt til din ansøgning. 2-værelses lejligheder tilbydes først og fremmest til par på ventelisten.
 • Tilføj også de handicapboliger, du finder i boligoversigten. Hvis der ikke er handicappede ansøgere på ventelisten, kan de tilbydes til andre.
 • Sørg for at søge bredt i boligoversigten – altså også udenfor studiebyens  centrum.
 • Sørg for at tilføje så mange boligønsker, som muligt – gerne 60-70 ønsker.

For jer, der søger bolig sammen med venner eller som parDER SØGER BOLIG SAMMEN SOM VENNER ELLER PAR

 • Tilføj så mange 2-værelses lejligheder som muligt til jeres ansøgning. Sats ikke på at få tilbudt hverken 3- eller 4-værelses lejligheder, da de fortrinsvis tilbydes par med barn/børn.
 • Sørg for at søge bredt – altså også udenfor studiebyens centrum.
 • Tilføj også meget gerne 2-værelses handicapboliger fra boligoversigten. Hvis der ikke er handicappede ansøgere på ventelisten, kan de tilbydes til andre.
 • Sørg for at tilføje så mange boligønsker, som muligt – gerne 60-70 ønsker.

Derudover kan følgende med fordel tjekkes, hvis du leder efter et sted at bo i Aalborg

 • Ledige kollegie- og ungdomsboliger, som du finder her.
 • Fremleje af Kollegie- og ungdomsboliger – find de aktuelle emner her.
 • Ledige private værelser/lejligheder, som AKU formidler her.
 • Aalborg Kommunes boliggaranti – læs mere her.

Kilde: AKU-Aalborg

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion