d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Lønstrup: Peter V. Nielsen inviterer dig med på rejse

4. august 2020 - kl.11:15 - af:

Havkystfolk - Peter V Nielsen - akvarel - Den Blå Cafe Lønstrup 600x250 SH

Brænder du for akvareller og vandfarvens kunst, så skal du med stor begejstring  læse med her.

Peter V. Nielsen, kunstneren bag årets Lønstrupplakat, fortæller om rejser med akvarel, om inspiration og om vejen frem til det endelige billede.

– En historie er et vigtigt element i mange billeder både når det gælder en tema-udstilling, men også når

der er tale om enkelte billeder der nødvendigvis ikke er led i et tema, fortæller Peter.

– De fleste billeder har et budskab eller tanke, og det er den tanke der giver energien til at male.

Peter vil krydre det inspirerende foredrag med fortællinger og historier som en tilskuer næppe kan se i det færdige billede.

Der vil også blive talt om skæve rejseoplevelser, forskellige teknikker der kan bruges i akvarel og om fremstilling af traditionelle akvarelfarve, hjemmelavede farver og alternative farver.

Peter Vilhelm Nielsen

Peter Vilhelm Nielsen er en klassisk dygtig akvarelmaler, der skildrer virkeligheden, som den ser ud.

Hans billeder er for de fleste lette at gå til, fordi de ikke skal forstås men sanses.

Enhver som kender den nordjyske natur, kan nikke genkendelse til de forblæste træer i klitplantagen, skønheden og forfaldet i årets gang, som i en sitrende præcis streg nedfældespå lærredet. Også billeder fra storbyer er med på udstillingen. De blegrøde husfacader i Venedig vækker minder, mens de mere abstrakte billeder kombinerer akvarellen med andre medier som f.eks. papirstykker, afskårne fotos og akvarelstempler.

Peter Vilhelm Nielsen har i foråret malet en række billeder i Nordjylland og Lønstrup. Det er blevet til en række akvareller, hvoraf en enkelt blev udvalgt af Lønstrup Turistforening til at være motivet på årets Lønstrupplakat 2020.

Galleri Visby viser lige nu en udstilling bestående af det originale maleri fra plakaten, samt de øvrige billeder fra området. Det er billeder fra Lønstrup by, billeder fra omegnen omkring Mårup kirkegård og naturligvis billeder fra Rubjerg Knude Fyr, som jo inden for det sidste år er blevet berømt for sin “nye adresse”.

Skal du med på denne inspirerende rejse ind i akvarellernes blide og betagende univers, som foregår på Den Blå Café i Lønstrup, så skynd dig at snuppe en billet.

Det sker: Foredrag med Peter V. Nielsen – Om at male akvarel

Hvornår: Onsdag den 19. august – kl. 19.00

Hvor: Den Blå Café, Strandvejen 100 – Lønstrup.

Pris: 100,-

Billetbestilling på mail: havkystfolk@mail.dk

Foredraget er arrangeret af Lokalhistorisk Forening for Rubjerg-Mårup-Skallerup-Vennebjerg i samarejde med foreningen NORDEN og Landsbyrådet Havtornens Rige.

Lønstrup Plakat 2020 Peter V NielsenPeter V Nielsen - Rubjerg Knude FyrPeter V Nielsen - LønstrupPeter V Nielsen - Mårup KirkePeter V Nielsen - HybenrosePeter V ielsen - Rubjerg Knude Fyr_3

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion