d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Lokal entreprenør: Bæredygtig omsorg frem for cool business

11. september 2020 - kl.12:01 - af:

Richardt Thomsen RTE 600x250

Kan man være leder af en større entreprenørvirksomhed i Nordjylland – uden at være chef?

Kan man have en holistisk tilgang til virksomhedens udvikling – uden at være useriøs?

Kort formuleret: Kan en entreprenørvirksomhed tjene penge på at være medmenneskelig og bæredygtig?

Svaret er: JA – tilmed med voksende succes.

At lede med et større formål er mere aktuelt end nogensinde, og noget FN’s verdensmål i den grad baner vejen for.

Men selvom der i de seneste år er både talt og skrevet mere og mere om lederskab med hjertet – også omtalt som “purpose”, bæredygtig ledelse og holistisk ledelse – så er det alligevel de færreste, der endnu er lykkedes med at forfølge denne retning, da ledelsesformen kræver synlige handlinger.

Men sådan er det ikke hos RTE, Richardt Thomsen Erhvervsbyg A/S, som har stået for flere store byggeprojekter i Hjørring – bl.a. ROLLTECH A/S, Skoda Bilhus, AVV Energianlæg og Netto på Aalborgvej.

Her går man med hele hjertet ind for den bæredygtige tankegang, også når det gælder ledelse og arbejdsmiljø – noget virksomheden emmer af i hver en krog og hvert et hjørne. En ledelses- og virksomhedsform der hverken er tillært eller instuderet – men derimod medfødt.

– Den ledelsesstil og imødekommenhed ligger ganske enkelt dybt forankret i Richardts DNA – noget der er både gunstigt, motiverende og udviklende i alle retninger, fortæller Morten Givskov fra Hjørring, som er ansvarlig for kvalitetssikring i RTE.

– Jeg tror ikke, at Richardt er i stand til at gøre det anderledes, han er naturtro, gavmild og passioneret – og det er det, der driver hele værket.

– Drivkraften er ikke cool business, kontrol, logik og rationalitet – men derimod ledelse og samarbejde baseret på menneskelig og social ansvarlighed – og, naturligvis altid, et ordentligt stykke arbejde. Alt sammen noget der tydeligt afspejler sig i den trofaste og mangeårige skare af både ansatte og samarbejdspartnere virksomheden huser.

Mantraet for virksomhedsdrift har været centreret omkring det at tjene penge og skabe profit. En tilgang, der ændrer sig med hastige skridt, når man kigger på de seneste års trend inden for marketing og branding.

Hos RTE er det dog ikke et spørgsmål om at følge en trend – her følger man “bare” en medfødt sund fornuft og et hjerte, der banker for det medmenneskelige og det globale – i øvrigt noget, som virksomhedens resultater vidner om: Det, man samlet kan kalde branding fra hjertet, eller bæredygtig ledelse – er meget mere end blot en trend.

Vi lever i en tid, hvor storpolitiske og globale konflikter bekymrer alle mere og mere, og hvor forbrugerne i stigende grad kræver større fokus på det “ægte, det nære, det troværdige og det langtidsholdbare” – både i forhold til hinanden, til klimaet og vores fælles klode. Klima- og biodiversitetskrisen fylder og vokser hver eneste dag, kun få kan ignorere det. Samtidig er bæredygtighed begyndt at vise sit potentiale som forretningsområde.

– Der er uden tvivl en bevidsthedsbevægelse og et paradigmeskifte i gang – fra industrisamfundet til det bæredygtige samfund, det mærker vi tydeligt, fortæller Richardt.

– Bæredygtighed favner bredt – lige fra de spor, vi sætter hos kunderne og forbrugerne, videre mod etik og ansvarlighed blandt vores leverandører – til medarbejderønsker om meningen og formålet med arbejdet, globale menneskerettigheder, klimaaftryk og lovgivning om bl.a. rapportering og miljøkrav.

– Flere og flere af vores kunder ønsker at hele vores forretningsgrundlag kigges grundigt efter i sømmene, fordi de ønsker at finde optimeringer og besparelser, både økonomisk, men bestemt også samfundsorienteret. Behovet for, at der købes omhyggeligt og samvittighedsfuldt ind, fylder mere og mere.

– Et bæredygtigt og ordentligt samarbejde har værdi for alle, forklarer Richardt.

En virksomhed med vokseværk

Richardt har siden 2009 drevet entreprenørvirksomheden RTE, Richardt Thomsen Erhvervsbyg, med hovedsæde i Brønderslev.

Og siden første spadestik er det gået stærkt. Fra at være en virksomhed med blot 1 ansat i 2009 – står i dag en indbydende og attraktiv virksomhed med 25 ansatte og en solid fold af trofaste samarbejdspartnere.

RTE A/S har opført byggerier til flere typer virksomheder i dansk erhvervsliv. Fra landbrugsbyggerier over produktions- og lagerhaller til detailbutikker og topmoderne pakkecentraler, har de over årerne tilegnet sig en alsidig viden og erfaring inden for erhvervsbyggeri.

– Kigger jeg tilbage på de 11 år, virksomheden har eksisteret, så er jeg godt tilfreds med, hvor vi står i dag – også selvom der både er omveje og blindgyder at spore, når jeg nærstuderer vejen hertil – fortæller Richardt.

– Det handler om, at turde, at være tro mod sig selv, sine idealer og værdier – noget der for mit vedkommende blev mere og mere presserende og værdifuldt, i takt med virksomhedens udvikling og min egen personlige udvikling. Man skal ikke – hvis du spørger mig – være bange for at følge sit hjerte og samtidig skrue ned for logikken og rationaliteten.

– Jeg tror, at troen på et fælles mål viser vejen, og at glæde, tillid, omsorg og anerkendelse bygger vejen – både blandt medarbejdere, kunder, i miljøet og i vores samfund. Det, at træde vejen sammen – med både tilbageskridt og fremskridt, det skaber en samhørighed og et fællesskab, der driver os sikkert i mål hver eneste gang.

Vil hellere studere din personlighed fremfor dit CV

Kommer man til ansættelsessamtale hos RTE, så er det ikke dit CV, der i første omgang bliver studeret, men derimod din personlighed og dine medmenneskelige værdier. Hvem er du som menneske, hvilke værdier fylder, og hvorvidt kan de forenes med de værdier, der vægter i RTE, fortæller Morten Givskov.

Kigger man ud i den store verden, ja, så er Richardt ikke alene om alt det, han både bevidst og ubevidst udfører.

Ledere med hjertet på rette sted vinder langsomt og sikkert frem. Verdens befolkning skriger på næstekærlighed, og omsorg for hinanden – uanset om det er relationer i familierne eller det er relationer blandt kollegaer og samarbejdspartnere – så er det dét, mennesker befinder og udvikler sig bedst i og med. Det er en stor styrke at have med sig i forhold til forandringsparathed.

Og forandringsparathed, det er noget, vi alle må indstille os på – særligt i forhold til klimaforandringer og verdensmål.

Landets bedste kvalitetssikring med RTE

– Vi søsatte i 2018 ambitionen om at levere landets bedste kvalitetssikring, fortæller Richardt.

– Tiden kalder på ansvarlig omgang med vores ressourcer. Vi er forpligtet til at tænke cirkulært lige fra projektstart over anvendelse til bortskaffelse. Bekymring for klimaforandringer gør bl.a., at der er et øget fokus på at byggeprojekter udføres både miljøvenligt og bæredygtigt, og her trækker vores branche et stort læs.

– Et miljøbevidst erhvervsliv er fundamentet for sund vækst i vores fælles fremtid. Det ser vi som en fælles forpligtelse, og derfor er bæredygtighed også et omdrejningspunkt i RTE A/S’ byggeprojekter. Det afspejler sig i de af FN’s 17 verdensmål, vi har valgt som strategiske pejlemærker for fremtiden: Bæredygtig energi, økonomisk vækst, industri og innovation, samt partnerskaber for handling.

– Et bæredygtigt byggeri handler naturligvis om miljøbevidste valg, og i vores optik også om, at vi finder den helt rigtige løsning for fremtiden, gennem et ægte, åbent og tillidsfuldt samarbejde med kunden. På denne måde kan vi skabe de bedste vækstbetingelser for de virksomheder, vi bygger for, forklarer Richardt.

– Den rigtige løsning er mangfoldig – det kan for kunden være valget af de materialer, der kræver minimalt vedligehold og som har mindst mulig klima- og miljøpåvirkning i både opførelsesfasen og driftsfasen.

– Det kan være et byggeri, hvor der er tænkt over fleksibiliteten til fremtidig vækst og nye arbejdspladser eller det kan være byggerier med nytænkende løsninger inden for bæredygtig energi. Fælles for dem alle er, at vi sammen med kunden træffer et bevidst valg til gavn for vores fælles fremtid.

– Hver dag står vi på mål for vores troværdighed, vores forudseenhed og kvalitet. Det er på den måde, at vi skaber sund og bæredygtig værdi for os selv, vore samarbejdspartnere og vores kunder – lige fra første spadestik, slutter Richardt.

Billedtekster fra ve.:

  • Første spadestik – ROLLTECH i Hjørring
  • ROLLTECH
  • Soft & Teknik, Frederikshavn
  • Skoda, Hjørring
  • Green Instruments, Brønderslev
  • Daarbak Ejendomme, Nørresundby

RTE_Richardt_Thomsen_ROLLTECH 600x400RTE_Richardt_Thomsem_Rolltech 600x400RTE_Richardt_Thomsen_Soft&Teknik_Frederikshavn 600x400RTE_Richardt_Thomsen_Skoda_Hjørring 600x400RTE_Richardt_Thomsen_Green_Instruments_Brønderslev 600x400RTE_Richardt_Thomsen_Daarbak_ejendomme 600x400

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion