d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Børglum Kloster: Beskyt den Nordjyske kulturarv

13. september 2020 - kl.9:10 - af:

Børglum Kloster fiktivt vindmølle 600x250 SH

Af Per Larsen, folketingsmedlem (K). 

Igennem næsten 1000 år har Børglum Kloster stået som et kulturelt monument i Vestvendsyssels kulturlandskab.

Fra dette sted har en stor del af den nordjyske historie taget sit udspring og huset både, vikinger, konger, munkeordner og biskopper.

Børglum Kloster har derfor en helt central rolle i både dansk og nordjysk historie.

På helt samme måde som klosterets essentielle placering i det åbne landskab, der både er unik og betagende.

Derfor er det mig derfor helt uforståelig, hvordan flere politikere i Hjørring Kommune åbenbart kan mene, at lige præcis dette unikke kulturlandskab er det bedste sted at placere en vindmøllepark med 150 meter høje møller.

Andre steder i det danske land vælger man jo heller ikke at placere vindmølleparker op og ned ad den kulturelle arv. Og det bør man heller ikke gøre i Hjørring. For der findes næppe et sted i Hjørring Kommune, hvor natur, kultur og historie på samme måde går op i en højere enhed.

Dette er også konklusionen fra Den Kongelige Bygningsinspektør, der i et svar til Hjørring Kommune direkte opfordrer til at der findes en anden placering for den nye vindmøllepark. En fornuftig og saglig konklusion, som byrådet bør huske på og tage med sig.

For selvfølgelig skal vi i Danmark videreudvikle den grønne omstilling, og jeg er hverken bange for vindmøller på land eller på vand.

Men i Nordsjælland placerer de jo ikke disse møller foran Kronborg Slot, og i Sønderjylland bygges der ikke vindmølleparker op og ned ad Dybbøl Mølle.

På samme måde skal vi i Nordjylland selvfølgelig heller ikke placere vores kæmpevindmøller foran Børglum Kloster.

Det er sund politik, at vi Danmark beskytter og bevarer vores kulturarv – og i særlig grad den kristne del af den, der har betydet så utroligt meget for udviklingen af det Danmark, vi kender i dag.

Jeg håber derfor, at politikeren i Hjørring byråd en gang for alle vil droppe planerne om at tapetsere Vestvendsyssels kulturlandskab i 150 høje og larmende plastikkonstruktion og i stedet kæmpe videre for, at den grønne omstilling fortsætter på en måde, hvor den ikke ødelægger Nordjyllands unikke historie og kultur.

Fiktivt foto 

Børglum Kloster fiktivt vindmølle 600x250

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion