d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Søren Smalbro vandt overbevisende kandidaturet

15. september 2020 - kl.6:37 - af:

Venstre Hjørring Kandidater 2020 600x250 FSH

Søren Smalbro vinder stillingen som Venstres spidskandidat i Hjørring.

Det er resultatet af aftenens kampvalg i Venstres opstillingsmøde, skriver tv2nord.dk.

Søren Smalbro fik 138 ud af i alt 204 stemmer til aftenens valg. Det svarer til godt 67 procent af alle stemmer, og han skal derfor kæmpe mod den socialdemokratiske Arne Boelt om Hjørrings borgmesterkæde til næste kommunalvalg.

Til aftenens valg var også Jakob Borup og ikke mindst Henrik Jørgensen, som i to omgange har været venstres spidskandidat, stillet op. De fik henholdsvis 9 og 55 stemmer, svarende til 4,4 og 26,9 procent.

Meget overbevisende sejr

Søren Wormslev, TV2 Nords politiske analytiker, kalder Søren Smalbros sejr på opstillingsmødet “meget overbevisende”.

– At mere end to tredjedele af de fremmødte i første runde stemmer på en anden end spidskandidaten ved de to forrige valg, er et klart signal om, at mange Venstre-folk i Hjørring Kommune ønsker friske kræfter i front efter to valg, hvor partiet med Henrik Jørgensen som borgmesterkandidat har tabt terræn, siger han.

Selv fortæller Henrik Jørgensen, at han ikke er ked skuffet over dagens resultat.

– For det første skal der lyde et stort tillykke til Søren, siger han og fortsætter:

– Jeg er faktisk rigtig godt tilpas med en klar tilkendegivelse fra vores medlemmer om, hvad de vil, siger Henrik Jørgensen.

Han vil bakke op om Søren Smalbro, men er en smule træt af, han ikke kan få lov at følge sin indsats til dørs, som han siger.

– Det ene øjeblik er du den, det næste er du ikke. Og det er jo selve grundvilkårerne i politik i Danmark, siger han.

Søren Smalbro, der er gårdejer og formand for byrådets teknik og miljø-udvalg, er, vurderer Søren Wormslev, holdningsmæssigt på linje med den vragede politiske Venstre-leder i byrådet. Men Søren Smalbro tilkendegav forud for afstemningen, at Venstre skal “have helt afgørende indflydelse” på det årlige budget i kommunen, og det antyder, hvor vandene skiller mellem den kommende og den afgående Venstre-leder i Hjørring Kommune:

– I de seneste år har Venstre oftere stået uden for budgetforligene end været med, siger Søren Wormslev og fortsætter:

– Søren Smalbro signalerer klart, at han vil forfægte Venstres politik, men han vil ikke holde fanen så højt, at Venstre i byrådsarbejdet havner ude på sidelinjen.

Jakob Borup var ikke spået de store chancer før aftenens afstemning, og det blev heller ikke den store sejr for manden, der til daglig er skoleleder og forfatter.

På trods af det, er han ikke en skuffet mand.

– Det fede var jo at være med. Jeg fik sagt de ting, jeg står for, så jeg kan ikke klage, siger han.

Han er derimod glad for, at Søren Smalbro vandt så overbevisende.

– Det er godt for Venstre at der er stor opbakning til ham. Han har nu fået et tydeligt mandat, så han kan samle vælgerne om Venstre. Og det skal vi jo hjælpe ham med, siger Jakob Borup.

Venstre Hjørring - Formand for Teknik og Miljø Søren Smalbro

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion