d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"HELT NY BMX bane i Lørslev. Kom til indvielse og grillpølser

17. september 2020 - kl.9:30 - af:

Lørslev NY BMX bane 600x250

Lørslev kan nu også byde på en tur på en BMX bane – her har man nemlig anlagt en helt ny pumptrack bane på den tidligere fodboldbane.

Banen indvies lørdag den 26. september kl 11.00, hvor klubben byder på testtur på en BMX lånecykler, grillpølser og lidt koldt til ganen.

Banen er anlagt i et samarbejde mellem Ilbro-Lørslev

Idrætsforening og lokale ildsjæle, hvor især Flemming Lindgren har udført et kæmpe arbejde med at projektere og udføre banen.

Uden støtte fra Hjørring kommune på 10.000 kr. og fra DGI kr 25.000 kr. kunne vi ikke have gennemført projektet, så den støtte er vi glade for, fortæller Flemming Andreasen fra Ilbro-Lørslev Idrætsforening.

– den støtte har gjort det muligt at indkøbe specialgrus til anlæg af banen, samt køb af 10 lånecykler.

Ilbro-Lørslev IF har også investeret i banen, og her håber man på tilgang af nye medlemmer, da klubben også vil afholde træningskørsel, hvor der instrueres i kørsel på banen.

Ilbro-Lørslev IF har i forvejen to cykelhold – Tøser på MTB og Mandfolk på MTB – begge hold har, med stor succes, kørt i snart 2 år.

– Vi håber at BMX banen vil få flere af byens og omegnens børn og unge til at interessere sig for cykling, så vi på sigt også kan oprette et hold for børn og unge på Mountainbike, slutter Flemming Andreasen.

Hvad er en pumptrack bane?

En Pumptrack er, som navnet antyder, en ”pumpe bane”

På en Pumptrack gælder det om at pumpe fart i cyklen, når man kører henover hoppene og igennem svingene.

En Pumptrack har kun et spor, og man kører derfor ikke om kap, som man gør på en BMX bane. Fokus er i stedet på at øve teknik og forbedre sin rytme i banen.

Banen kan køres på en BMX cykel, en mountainbike, en dirtjump cykel – en almindelig cykel kan også benyttes.

Stort set alle som kan køre på en cykel, kan køre på en Pumptrack. Børn fra 5 år kan benytte en Pumptrack.

Banen kan ses på Facebook Lørslev Pumptrack – den finder du også lige HER.

ER du til cykelsport, fart, hop og sjov – så mød endelig op på Lørslevs helt nye BMX bane på lørdag d 26/9 og se Lørslev BMX bane blive indviet.

Lørslev NY BMX bane 600x400

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion