d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Corona-pavilloner bliver sat op i Hjørring – permanent

30. september 2020 - kl.13:21 - af:

Permanente testvogne Hjørring 600x250

I dag, onsdag, er opsætningen af syv permanente pavilloner i gang ved sygehuset i Hjørring.

Det sker fordi, behovet for at foretage COVID-19-tests ser ud til at fortsætte et godt stykke ind i 2021, skriver tv2nord.dk.

Det går stærkt med opsætningen af nye test-pavilloner
ved Regionshospital Nordjylland i Hjørring.

Onsdag morgen er arbejdet begyndt, og teknisk chef Morten Risager vurderer, at den nye testkapacitet er klar brug om to uger.De permanente pavilloner, hvor der er plads til at teste syver personer ad gangen i, skal erstatte de midlertidige telte, der i foråret blev sat op som følge af den pludselige coronavirus.

Teltene egner sig dog ikke til i efterårs- og vintermånederne at være arbejdssted for de mange, der står for at udføre test, ej heller for de mange, der hver dag kommer forbi for at få taget en coronatest.

– I en tid, hvor der ikke er så meget at glædes over, så er det her en glædens dag for os, siger Morten Johansen, der er ledende overlæge på Regionshospital Nordjylland i Hjørring.

Allerede nu er det besluttet, at vi i Danmark skal lave omkring 100.000 tests for COVID-19 hver dag. Alene her i Nordjylland betyder det omkring 10.000 daglige tests.

– Jeg tænker, at vi skal regne med, at i hvert fald det næste halvandet år der har vi corona på dagsordenen, siger Annebirthe Bo Hansen, der er ledende overlæge ved Klinisk Biokemisk afdeling på Universitetshospitalet i Aalborg.

Derfor er det nødvendigt at sikre bedre egnede lokaler i stedet for de opstillede telte, der siden marts har fungeret som ramme for testene.

Et telt bliver hurtigt for koldt for sundhedspersonalet til vinter, og derfor flytter man testfaciliteterne ind i mere brugbare lokaler.

– Det er enormt dejligt, at vi får flyttet os væk fra testteltene. Det er det af flere årsager, men den største er af hensyn til personalet. De står i de telte i regn og slud – i alt slags vejr. Nogle dage er det hedende varmt, og andre gange er det så koldt, at de står med blå hænder og læber. Nu er vi så langt henne på året, så nu skal der også gøres noget. Ellers kan vi ikke overholde arbejdsmiljøreglerne, siger Morten Johansen, der er ledende overlæge på Regionshospital Nordjylland i Hjørring.

I Thisted vil man fremover kunne blive testet i nye lokaler på hospitalet. I Aalborg får man en isoleret lagerhal på parkeringspladsen ved medicinerhuset.

I Nørresundby, Hjørring, Hobro og Frederikshavn samt teststederne med periodevis fremmøde i Brovst, Frøslev og Aars er der endnu ikke fundet en permanent løsning.

Den samlede testplan forventer man at have fuldt ud etableret i løbet af efteråret.

Se hele indslaget og flere billeder fra tv2nord.dk HER.

Foto: TV2Nord.dk

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion