d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Kom med til DANMARKS NYE DEMOKRATIFESTIVAL

30. september 2020 - kl.9:41 - af:

Danmarks nye demokratifestival 600x250

En række af den offentlige debats mest dagsordensættende stemmer – heriblandt Svend Brinkmann, Vincent Hendricks, Emma Holten, Birgithe Kosovic, Merete Riisager, Noa Redington, Sørine Gotfredsen og Bo Lidegaard – er blandt de medvirkende,

når Musikkens Hus i samarbejde med Clement Behrendt Kjersgaard for første gang slår dørene op til

Danmarks nye demokratifestival, som foregår digitalt, så hele landet kan deltage.

Demokratiets Genklang” skulle have løbet af stablen for første gang i marts 2020. Det satte coronakrisen – som så meget andet – en stopper for, men nu er der endelig fundet en ny dato for festivalen, der kommer til at foregå digitalt den 8. og 9. november 2020 fra alle afkroge af Musikkens Hus. Publikum får således mulighed for at opleve koncerthuset fra helt nye vinkler med et af tidens vigtigste emner på dagsordenen.

Vi har et stærkt og levedygtigt demokrati i Danmark, men det skal plejes og respekteres for at kunne overleve i sin nuværende form og fortsætte som et af de stærkeste på verdensplan. Det er derfor afgørende, at vi får skabt en nuanceret og oplyst debat om demokratiet samt vores fælles samfundsgrundlag og værdier. Hvor står vi, og hvor er vi på vej hen?, lyder det fra adm. direktør i Musikkens Hus, Lasse Rich Henningsen, som fortsætter:

Vi håber desuden, at beslutningen om at digitalisere festivalen vil få endnu flere danskere til at deltage i arrangementerne, der berører et af de vigtigste emner overhovedet.

Demokratifestivalen vil blive streamet online, så hele Danmark kan se med, og der bliver lejlighed for alle i landet til at stille spørgsmål til gæsterne. Idémand bag festivalen samt TV-vært og debattør Clement Behrendt Kjersgaard vil stå i spidsen som ordstyrer til festivalens arrangementer.

– Verden over ser vi, hvordan enorme dilemmaer kræver løsninger – og hvor kolossal, uenigheden er. Der er, også i Danmark, brug for at opfinde nye arenaer – steder, simpelthen, hvor folk med vidt forskellige opfattelser kan mødes. Med ”Genklang” skaber vi sådan ét – og giver, takket være nettet, alle danskere, både i Nordjylland og resten af landet, mulighed for selv at deltage med spørgsmål og kommentarer i hvert eneste af programmets elementer, siger Clement Kjersgaard.

Der vil desuden blive skabt genklang med korte, musikalske indslag fra nogle af landets mest prominente musikere.

Det er gratis at deltage i festivalen, men arrangementerne kræver tilmelding. Det er muligt at tilmelde sig de enkelte paneldebatter og oplæg fra den 1. oktober på www.musikkenshus.dk.

Uddrag fra programmet:

  • Foredrag med bl.a. professor Svend Brinkmann og professor Vincent Hendricks (hvert foredrag efterfølges af udfordringer og spørgsmål fra Clement Kjersgaard)
  • Ved pressen, hvad den vil? Paneldebat med fire chefredaktører, heraf tre nyudnævnte: Karl Erik Stougaard (Nordjyske), Mikkel Andersson (Kontrast), Niels Jespersen (PioPio) og Lea Korsgaard (Zetland)
  • Hvem truer demokratiet? Paneldebat med oplæg og indlæg fra bl.a. professor Vincent Hendricks, debattør og redaktør Emma Holten, formand for Demokratikommissionen og chefredaktør på Mandag Morgen Lisbeth Knudsen og medlem af Folketinget, sociolog Henrik Dahl (LA)
  • Hvad er dannelse? Paneldebat med oplæg og indlæg fra bl.a. sognepræst Sørine Gotfredsen, tidl. undervisningsminister Merete Riisager, kommentator Noa Redington og rektor Lene Tanggaard
  • De lange linier – Danmark 2000-2020. De sidste 20 års Danmarkshistorie ifølge bl.a. forfatter, fhv. chefredaktør Bo Lidegaard, kommentator Mikkel Andersson og forfatter Birgithe Kosovic

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion