d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Elitesport Vendsyssel: Det kræver fysik at spille i Danmark

10. oktober 2020 - kl.0:01 - af:

Elitesport Vendsyssel - Sander Horntvedt Pettersen

Norske Sander Horntvedt Pettersen er blevet udfordret i Elitesport Vendsyssel.

Forskellen på at spille håndbold i Danmark i forhold til Norge?

”Det er først og fremmest fysikken”, siger Sander Horntvedt Pettersen, der helt bogstaveligt har følt det på sin krop, efter at han fra sæsonstarten har skiftet til

Elitesport Vendsyssel.

Sander Pettersen kommer fra Sandefjord i Norge, hvor han har optrådt for Sandefjord Håndball, der ligesom Elitesport Vendsyssel spiller i den næstbedste række i landet.

”Da jeg startede i ESV vejede jeg 89 kg. Nu er jeg oppe på 94 kg. Det kommer af styrketræning, som skal give mig den ekstra fysik, som er nødvendig i den danske 1. division.”

Den 1.92 m høje, 22-årige venstre back er fortsat i en indkøringsfase hos Elitesport Vendsyssel.

”Men hele holdet er jo i gang med at blive spillet sammen. Vi er et fusionshold fra FfI og HI Håndbold plus spillere udefra. Det er naturligt, at det tager sin tid for os at lære hinanden rigtigt at kende, sportsligt og socialt, og finde frem til en spillestil, som er velkendt for os alle,” siger Sander Pettersen.

Det er netop det ambitiøse i Elitesport Vendsyssels satsning, der fik Sander Pettersen til at slå til, da han i sommer blev ringet op af cheftræner Morten Holmen Frandsen og tilbudt at blive en del af det nye vendsysselske håndboldprojekt.

”Det passer mig rigtig fint at arbejde med at udvikle både mig selv og holdet. Min indstilling er, at jeg aldrig er tilfreds med min egen præstation, men hele tiden søger at blive bedre,” siger Sander Pettersen, der det seneste halvandet år har boet i Aalborg, hvor han uddanner sig til fysioterapeut på UCN.

Sander Pettersen har spillet fem kampe for ESV og skulle have været i kamp igen søndag mod HEI i Århus. Men et corona-tilfælde hos en spiller fra ESV’s andethold medførte suspendering af alle sportslige aktiviteter i den forløbne uge og desuden udsættelse af HEI-kampen.

Næste kamp for Sander Petersen og ESV-holdet bliver derfor lørdag den 17. oktober på udebane mod HC Odense – forudsat at truppen får en klarmelding i forhold til corona.

Tirsdag blev alle 39 personer på og omkring holdet testet negative. Torsdag og fredag blev alle testet igen, og senest på mandag foreligger alle svar. Hvis alle igen tester negativt, kan klubbens aktiviteter genoptages i fuldt omfang.

Billedtekst: Norske Sander Horntvedt Pettersen er blevet udfordret i Elitesport Vendsyssel.

Elitesport Vendsyssel - Sander Horntvedt Pettersen 600x400

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion