d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Nyt blåt afstandsbadge kan hentes på apoteket

13. oktober 2020 - kl.7:00 - af:

Badge - hold afstand 600x250

Med et nyt badge bliver det fremover muligt at vise, at man gerne vil have at andre folk holder afstand, så man bedre kan forebygge smitte med ny coronavirus.

Det kan fx være relevant for borgere i øget risiko for alvorlige forløb ved sygdommen, deres pårørende, men også hvis man er bekymret for smitte.

Det er blåt. Og så viser det to mennesker med det genkendelige afstandssymbol imellem sig. Det nye, blå badge vil fremover være synligt i gadebilledet og minde folk om at holde ekstra god afstand.

I særlig risiko

Er du i særlig risiko for alvorlige forløb, pårørerende eller bekymret for at blive smittet med coronavirus, er det fra mandag muligt at hente et nyt badge på apoteket.

Det er Sundhedsstyrelsen, der står bag det nye initiativ, der skal være en synlig påmindelse om at holde afstand og dermed forebygge smitte.

– Vi ved, at der er et ønske fra både borgere og flere patientorganisationer om, at man skal kunne signalere, at andre skal tage hensyn. Alle, som gerne vil huske andre på at holde afstand til dem, kan bruge vores badges. Man kan for eksempel bære et badge, når man står i køen i supermarkedet eller venter på bussen. På den måde behøver man ikke at henvende sig direkte til andre og gøre dem opmærksomme på at holde afstand, siger enhedschef i Sundhedsstyrelsen, Niels Sandø.

Vigtigt, når smitten spreder sig

Coronavirus speder sig stadig, og de seneste uger er der registereret stadig flere tilfælde også i de mindre kommuner i Danmark. Derfor er det vigtigt at holde fast i de gode råd – herunder at holde afstand – lyder det fra Sundhedsstyrelsen.

– Vi skal være opmærksomme på at holde smitten nede i Danmark og passe godt på hinanden. Det gør vi ved at holde fast i de gode råd om blandt andet at blive hjemme, hvis man er syg, holde afstand, god håndhygiejne, ses med færre venner og bruge mundbind. Vores badges kan være en hjælp til at huske andre på rådet om at holde afstand, siger enhedschef, Niels Sandø.

Badges kan hentes på landets apoteker fra mandag 12. oktober. De kan også bestilles via en række patientforeninger.

Medlemmer af disse foreninger kan få tilsendt badge

Alzheimerforeningen

Astma-Allergi Danmark

Bedre Psykiatri

CP Danmark

Dansk Blindesamfund

Dansk Fibromyalgi-Forening

Dansk Landsforening For Hals- og Mundhuleopererede

Epilepsiforeningen

Foreningen Danske Døvblinde

Gigtforeningen

Hjernesagen

Hjerneskadeforeningen

Hjerteforeningen

Kræftens Bekæmpelse

Landsforeningen Autisme

Landsforeningen LEV

Leverforeningen Danmark

Lungeforeningen

Muskelsvindfonden

Nyreforeningen

Osteoporoseforeningen

Psoriasisforeningen

Scleroseforeningen

Sjældne Diagnoser

UlykkesPatientForeningen & PolioForeningen

Medlemmer af de pågældende foreninger og organisationer kan kontakte deres forening eller organisation for at få tilsendt et badge. Andre personer kan få udleveret et badge gratis på apoteket.

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion