d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Efterårssysler: Skær græskar- lanterner og få dem til at holde

14. oktober 2020 - kl.11:16 - af:

Halloween 2600x250

Efterårsferien er mange steder også forbundet med at skære græskarlanterner og græskarhoveder, her er der nemlig tid og ro.

Græskar er perfekte til at skabe en ekstra hyggelig stemning i efteråret – i haven, på trappen eller på altanen.

Saml familien udenfor til varm chokolade med

marshmallows – og lad herfra den indre inspiration begynde…  hvem skaber mon den hyggeligste, den uhyggeligste eller den sjoveste græskarlanterne.

Mangler man gode ideer, så flyder nettet over med kreative forslag i alle sværhedsgrader.

Forlæng levetiden af dit græskar

Har du prøvet det tidligere, så kender du nok også problematikken med, at græskarrene hurtigt kan gå i forrådnelse.

Og det er ærgerligt, da det kan være et både større og tidskrævende arbejde at udskære græskaret i det udtænkte design – og så gælder det altså om at få sit græskar til at holde så længe som muligt.

Heldigvis er der et par simple tricks, der nemt sikrer, at Halloween græskaret overlever længe.

Man kan pensle indersiden af Halloween græskaret med Atamon, der hæmmer væksten skimmel- og gærsvampe. Atamonen konserverer altså græskaret og sikrer, at det står skarpt gennem hele højtiden.

Et andet tip til at forlænge græskarets levetid er ved at smøre indersiden og de udskårne dele i Vaseline. Vaselinen danner nærmest en hinde omkring græskaret, der beskytter det mod udtørring og mug.

Alternativt kan helt almindelig olie eller kokosolie bruges. Her virker olien som et beskyttende lag mod forrådnelse og udtørring.

Jo færre og jo mindre huller, du laver i dit græskar, jo længere holder det. Det skyldes, at du, når skærer i det ødelægger cellerne i græskaret, som deraf bliver modtagelig for bakterier og svamp.

God fornøjelse.

Græskar - lanterner 600x250Varm chokolade - cacao - skumfidus 600x250Græskar - lanterne - HjørringAvis 600x250

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion