d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Omfattende og langvarig hjælp til virksomheder i Nordjylland

30. oktober 2020 - kl.7:02 - af:

niels_bay_christensen_2

Et stigende antal virksomheder kan få glæde af Folketingets nye hjælpepakke, hvis de er ramt af corona/covid 19-restriktioner og følgevirkninger.

”Forhandlingerne tog sin tid, men resultatet var værd at vente på. Der er kastet en virkelig stor redningskrans i vandet til virksomhederne og frem for alt en redningskrans, der vil holde sig flydende helt frem til 31. januar.”

Det er erhvervsdirektør Niels Bay Christensens umiddelbare reaktion på den omfattende hjælpepakke til kultur- og erhvervslivet, som erhvervsminister Simon Kollerup og kulturminister Joy Mogensen fik forhandlet på plads sent tirsdag aften med bred opbakning fra Folketingets partier. En pakke til over 8 mia. kr.

”Politikerne fortjener ros for et grundigt arbejde. De har virkelig været langt omkring, således at de nye ordninger vil kunne hjælpe langt flere virksomheder end hidtil.

Den nye aftale giver først og fremmest en hjælpende hånd til kultur- og oplevelsesbranchen, som er særlig hårdt ramt, men det som jeg især bider mærke i og glæder mig over, er at der nu også er hjælp til de mange virksomheder i andre brancher, der rammes indirekte. Der er nemlig mange firmaer, som ikke direkte er underlagt restriktioner, men som mister kunder og indtjening, fordi danskernes adfærd har ændret sig – kunderne bliver simpelt hen væk. Nu er der også hjælp til disse virksomheder,” siger Niels Bay Christensen.

De vigtigste nyheder i hjælpepakken er:

  1. Der åbnes for kompensation til virksomheder, der er direkte leverandører til private og sociale arrangementer med mindst 10 deltagere, fx leverandører af lys og lyd samt taxaer.
  2. Virksomheder, der oplever tilstrækkelig stor omsætningsnedgang i forbindelse med det skærpede forsamlingsforbud samt forbuddet mod at sælge alkohol efter kl. 22, får adgang til eksisterende kompensationsordninger for selvstændige og for faste omkostninger.
  3. Virksomheder, der får forbud med at gennemføre deres aktiviteter som følge af det skærpede forsamlingsforbud, får adgang til kompensationsordninger.
  4. Faste leverandører til pelsdyravlerne får adgang til kompensationsordninger for selvstændige og for faste omkostninger.

Støtteordningerne gælder helt frem til 31. januar 2021 så længe der stadig er restriktioner, og partierne bag hjælpepakken er enige om at forlænge ordningerne yderligere, hvis restriktionerne ikke er hævet på det tidspunkt.

Aftaledokumentet bag hjælpepakken er ganske omfattende, og en del punkter skal yderligere beskrives i de kommende dage, hvorefter ordningerne vil fremgå på www.virksomhedsguiden.dk. Som virksomhedsleder har du måske behov for et hurtigere overblik for at navigere i den aktuelle situation. Her er vores anbefaling at kontakte din brancheforening, hvis du er medlem af en, og din revisor. Du er også velkommen til at kontakte Erhvervshus Nord på tlf. 92 26 26 26 og få vejledning om, hvilke muligheder hjælpepakken åbner for din virksomhed.

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion