d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Home: Højeste sommerhussalg siden 1992

31. oktober 2020 - kl.8:55 - af:

Home sommerhus
©2017 Palle Peter Skov

I årets andet kvartal blev der solgt 5.814 sommerhuse.

Det er det højeste antal så længe man har registreret antallet af handler og den største årsstigning siden 2005.

Corona har sat skub i lysten til at købe sommerhus. Det er ikke noget nyt – det har flere statistikker allerede vist, og det har ejendomsmæglerne i sommerhusområderne også berettet om.

Men nu har Danmarks Statistik set nærmere på data.

I 2. kvartal 2020, hvor store dele af landet var hjemsendt som følge af COVID-19, blev der i faktiske tal solgt 5.814 sommerhuse mod 3.066 i samme kvartal året før.

Det er rekordhøjt niveau og det højeste antal sommerhussalg i et kvartal nogensinde siden statistikkens start tilbage i 1992.

”Aldrig før har der været så mange, der har anskaffet sig sommerhus som i år. Den procentvise stigning mellem andet kvartal 2019 og andet kvartal 2020 er på 90 %, når man kigger på både de faktiske og sæsonkorrigerede tal. Det er den største stigning i forhold til samme kvartal året før siden 2005, hvor de sæsonkorrigerede tal starter,” siger Jakob Holmgaard, der er fuldmægtig i Danmarks Statistik.

Ifølge ejendomsmæglerkæden Home er sommerhussalget fortsat for fuld udblæsning siden sommeren.

I årets tredje kvartal er der ifølge Boligsidens Markedsindeks, som er lidt længere fremme end Danmarks Statistik, solgt 4.217 sommerhuse, hvilket er det højeste niveau for tredje kvartal i de seneste 10 år (så langt tilbage Boligsiden har data).

”Det er helt naturligt, at sommerhussalget stilner lidt af, når sommeren går på hæld, men vi ligger stadig på et ekstraordinært højt salg for årstiden,” understreger boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen.

Ifølge Home var juli årets helt store højdespringer for sommerhussalg, hvor sommerferiemåneden ellers normalt er lidt mere stille end juni og august. Men i år har mange danskere været hjemme i stedet for at tage på ferie i udlandet, og det har betydet mange sommerhushandler, lyder forklaringen fra Home.

Foto: Palle Skov.

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion