d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Rasmus Prehn: Inden pressemødet i aften 18:30

5. november 2020 - kl.17:45 - af:

Vi befinder os lige nu i en af de mest alvorlige situationer, som vores land og navnlig landsdel har befundet sig i – måske siden krigen.

At corona-virussen tilsyneladende har muteret igennem nordjyske mink er dødsens alvorligt. Det betyder konkret, at vi måske står i en situation, hvor end ikke en kommende vaccination kan stoppe den uhyggelige sygdom.

Dertil kommer, at Nordjylland og Danmark kan blive opfattet som et nyt Wuhan (Den kinesiske by, hvor coronaen startede). Altså et epicenter for en ny endnu farligere virus. Det sidste kan potentielt betyde milliardtab for Danmarks eksport og være ødelæggende for Danmarks generelle anseelse.

Derfor bør vi stå sammen. ALLE SAMMEN. Og vi bør ALLE gøre vores alleryderste for at bekæmpe smitten. Det er også derfor, at regeringen har varslet ekstraordinære restriktioner i foreløbig syv nordjyske kommuner.

Jeg forstår sagtens frustrationen, og den uro og måske angst, der opstår som følge af denne meget alvorlige melding. Jeg forstår også godt dem, der mener, at det er længe at vente på klar besked.

Den barske og ulykkelige sandhed er imidlertid, at ingen af os har været i en lignende situation før. Derfor har vi på ingen måde en færdig plan, vi kan trække op af skuffen.

Vi må så at sige lægge skinnerne, mens vi kører. Og vi må afbalancere behovet for hurtige, effektive og klare meldinger på den ene side og så behovet for at efterprøve og teste vores tiltag hos eksperter og fagpersoner, inden vi sætter dem i værk. Vi vil ikke risikere at gøre skaden større eller igangsætte unødvendige restriktioner.

Mine tanker går til alle jer, der bliver berørt personligt hårdt af denne situation. Til jer der har været minkavlere måske hele livet og repræsenterer en familie, der har drevet minkfarm igennem mange generationer – og nu må lukke ned og dreje nøglen om. Til jer, hvis fabrik har leveret udstyr til minkavlerne. Til jer der måske mister jeres arbejde. Til jer der fx ikke må møde ind på arbejde eller komme i skole.  Og til alle os, der får indskrænket vores frihed på anden måde samt ikke mindst alle jer, der bliver rigtigt bange, når situationer som denne opstår.

Vi må huske på, at vi alle reagerer forskelligt. Nogle bliver angste, andre vrede og andre igen måske totalt opgivende og resignerede. Uanset hvad bør vi stå sammen og hjælpe hinanden.

Vi nordjyder kan om nogen stå sammen. Det har vi vist masser af gange før. Vi kan komme gennem kriser og overkomme det mest utrolige. Det gør vi igen. Vi bekæmper coronaen sammen – og vi gør det med sammenhold, fælleskab og sund fornuft.

Husk nu: At der altid er et lys for enden af tunnellen!

Se med når Statsministeren holder pressemøde i aften 18:30. Læs mere her i Nordjyske:

https://nordjyske.dk/nyheder/nordjylland/restriktioner-i-nordjylland-statsministeriet-kalder-til-pressemoede/9465cd1c-f16a-4aac-a4f3-04c82cc3ffd9

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion