d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Slip erhvervslivet fri hurtigst muligt

17. november 2020 - kl.15:31 - af:

Hjørring ErhvervsCenter 600x250

Virksomhederne i Hjørring kommune lider. Medarbejderne lider.

Vores tålmodighed og forståelse er strakt til bristepunktet.

Vi appellerer til beslutningstagerne. Vis os en vej ud af denne krisesituation.

Erhverv Hjørring er virksomhedernes forening i Hjørring kommune. Vi repræsenterer over 500 medlemmer inden for alle tænkelige brancher. Den samstemmende melding fra medlemmerne er:

Vi er knuget af de særlige corona-restriktioner for syv nordjyske kommuner. Vi har brug for, at erhvervslivet snarest slippes fri igen.

Mange virksomheder er ramt her og nu. Men vi frygter også for konsekvenserne på den lange bane. Restriktionsramte nordjyske virksomheder hæmmes i forhold til konkurrenter. Mistede kunder her og nu kommer måske aldrig igen. Det bør der kompenseres for.

Vores image i udlandet er skrammet af, at Nordjylland er udpeget som et potentielt nyt epicenter.

Det er en katastrofal kommunikationsfejl, som snarest bør forsøgt rettet op. Fejlen kan have langsigtede negative konsekvenser for såvel eksporterende erhverv, turismebranchen som oplevelseserhvervene.

Indskrænkningerne i arbejdskraftens bevægelighed i Nordjylland har haft store konsekvenser. Ikke blot for virksomhederne, men også for medarbejderne. Mange er sendt ud i ledighed – måske for første gang nogensinde og helt uden egen skyld. Det slider både menneskeligt og økonomisk.

Her følger nogle eksempler på virksomheder/brancher, der er ramt af de nordjyske corona-restriktioner.

Peter Jørgensen, adm. direktør, Hirtshals Yard:

Vi mister kunder på grund af restriktionerne. Specielt norske kunder. Færger, som har været faste kunder hos os, vil eller må ikke længere have vores medarbejdere om bord til serviceopgaver. Og vi har kendskab til kunder, som havde påtænkt at få lavet serviceopgaver hos os, og som nu i stedet har valgt norske værfter.

Neil Jacobsen, adm. direktør, EUC Nord:

EUC Nord har allerede oplevet et omsætningsfald på over tyve millioner kr. i år, og den nuværende ekstraordinære nedlukning forværrer situationen alvorligt. Det er specielt de landsdækkende aktiviteter så som eventtekniker og efteruddannelsen inden for auto, der lider.

Virksomhederne vil ikke sende deres kursister herop, og det bliver rigtig svært at få oppe at køre igen.

Jesper Bundgaard Madsen, adm. direktør, Vendelbo Spedition:

Halvdelen af vores chauffører bor i de syv restriktionsramte kommuner. Nu må de godt køre inden for de syv kommuner. Men de må ikke køre ud af området. Og da vi primært kører eksportkørsel, rammer den restriktion som udgangspunkt halvdelen af vores aktiviteter. Så vi mister kunder her og nu. Men der er lige så slemt, at vi også risikerer, at kunderne ikke
kommer tilbage, fordi de i mellemtiden har fundet en ny samarbejdspartner.

Mette Green Clausen, centerchef, Dana Cup SportsCenter:

Det er slemt nu for oplevelsesøkonomien, herunder også restauranter, caféer, hoteller, butikker, her i landsdelen. Men det bliver værre endnu. Allerede nu mærker branchen tilbageholdenhed og aflysninger af aktiviteter i december, og langt ind i det nye år. En stor omsætning i denne tid polstrer normalt virksomhederne til at stå igennem et svagt 1. kvartal, indtil omsætningen stiger igen op mod sommeren. Vi har hårdt brug for at der handles hurtigt i forhold til denne alvorlige situation.

Der kunne anføres stribevis af andre virksomheder, som er ramt. Fælles for dem alle er, at de ønsker restriktionerne ophævet hurtigst muligt.

Fra Erhverv Hjørrings side appellerer vi til alle med politisk indflydelse – lokalt og nationalt – om at kæmpe for, at Hjørring og de øvrige seks ramte kommuner i Nordjylland så hurtigt som forsvarligt lukkes op, og at restriktionerne først og fremmest løsnes for det erhvervsliv, hvis trivsel vi alle er helt og aldeles afhængig af.

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion