d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"HURRAAA: I dag er det børnenes dag

20. november 2020 - kl.9:45 - af:

Børnenes dag 600x250

Den 20. november hvert år er det Børnekonventionens fødselsdag og Børnenes Dag.

Børnenes Dag blev afholdt første gang den 20. november 2015 på årsdagen for FN’s Børnekonvention.

Nu er dagen blevet en solid og god tradition.

Det er samtidig 31 år siden FNs Generalforsamling vedtog Børnekonventionen, som har haft stor betydning for børns rettigheder.

– Alligevel er det i dag oplagt at minde om, at børn har ret til et godt børneliv – de har ret til grundlæggende rettigheder, sundhed, udvikling, beskyttelse og tryghed. Og indflydelse og medbestemmelse – for børn har ret til at blive set og hørt.

– Børnekonventionen har i tre årtier været et vigtigt fundament for at skabe bedre og trygge liv for mange børn – og den har hver dag positiv betydning for børn i Danmark og verden over. Men selvom vi er nået rigtig langt, så brydes børns rettigheder stadig hver eneste dag, og der er mange børn, der har brug for, at vi bliver ved med at kæmpe for at endnu flere børn får et godt børneliv.

– Som voksne skal vi lytte og inddrage børnene, for det er vores ansvar, at ingen børn lades i stikken. Som psykologer har vi også et ansvar – for at sige fra, når børns rettigheder overtrædes og være med til at sikre at børns behov og rettigheder tænkes ind alle de steder, det giver mening, siger Eva Secher Mathiasen, formand for Dansk Psykolog Forening.

Det er i dag at vi bør sætter vi ekstra fokus på de rettigheder, som alle verdens børn har ifølge FN’s Børnekonvention.

I år afholdes Børnenes Dag som en række virtuelle events grundet corona, og du kan l.a. følge fejringen på UNICEFs sociale medier, som sætter fokus på, hvordan corona og klimaforandringer har ændret levevilkårene for alle verdens børn.

Derfor skal vi lytte til børn

På Børnenes Dag opfordrer vi børn i hele verden til at tage ordet. Børn har en stemme. Vores opgave som voksne er at lytte til den. Og at give børnene modet og styrken til at turde tage ordet. Det skal vi gøre for børnenes skyld. Men også for vores egen. Og ikke kun på Børnekonventionens fødselsdag, men hver dag.

Kilde: Eva Secher Mathiasen, formand for Dansk Psykolog Forening og UNICEF.

 

 

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion