d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Nyt om vacciner til borgere i Hjørring

8. januar 2021 - kl.17:00 - af:

Vaccination mod COVID-19 af de +65-årige borgere, som modtager personlig

pleje og praktisk hjælp.

Hjørring Kommune arbejder sammen med Region Nordjylland på højtryk for at planlægge vaccination af den næste målgruppe for vaccination mod COVID-19. Næste målgruppe er de borgere, der er 65 år eller derover, og som samtidig modtager hjælp fra hjemmeplejen til personlig pleje og praktisk hjælp.

Hvornår og hvordan får jeg besked om vaccination?

Region Nordjylland afventer en levering af vacciner tirsdag den 12. januar.  Regionen forventer ikke, at der i denne levering er nok til at kunne vaccinere alle i målgruppen – 65 år eller derover og modtager af personlig pleje og praktisk hjælp. Alle i målgruppen modtager dog tilbud om vaccine.

Alle borgere bliver inviteret til vaccination pr. brev – enten i e-Boks eller som almindeligt brev. Hold derfor øje med postkassen. Først når man har modtaget en invitation, er det muligt at bestille tid til vaccination. Tiderne til booking på www.vacciner.dk åbnes op, i takt med at regionen modtager vacciner. Regionen melder ud, når Hjørring Kommunes borgere kan booke tider.

Hjørring Kommune opfordrer til, at man ikke kontakter hverken egen læge, sygehus eller kommunen for at få invitation til vaccination. Det er Sundhedsstyrelsen som beslutter, i hvilken rækkefølge de enkelte målgrupper bliver vaccineret og sammen med Statens Serum Institut udsender invitationer til vaccination.

Hvor skal jeg vaccineres og hvordan kommer jeg derhen?

Hjørring Kommunes medarbejdere kontaktede tirsdag og onsdag i denne uge borgere i målgruppen, som er bevilget kørsel til læge og speciallæge, for at få afdækket behovet for eventuel hjælp til transport til vaccination.

Vi arbejder nu sammen med regionen om at få oprettet nogle lokale vaccinationssteder i Hjørring kommune, så transporten gøres kortere og mere overskuelig. Der bliver vaccinationssted i Park Vendia Hallen, Hjørring, Hirtshals Idrætscenter og Sindal Hallerne. På vaccinationsstederne vil der være støttepersonale fra kommunen, som kan hjælpe borgerne.

Brug for transport?

Hjørring Kommune opfordrer alle til så vidt muligt selv – eller ved pårørendes hjælp – at sørge for booking af tid til vaccination samt transport til vaccination. Vær opmærksom på, om du som borger er tilmeldt en kørselsordning i forvejen eller har et abonnement på kørsel ved fx NT, Falck eller andre, som evt. kan anvendes.

Er du 65 år eller derover og modtager hjælp til personlig pleje og praktisk hjælp, og kan du ikke transportere dig selv enten ved egen eller pårørendes hjælp? – Så kan du, når du har modtaget invitation til vaccination pr. brev, kontakte Hjørring Kommunes Myndighedsafdeling for at bestille transport fra mandag den 11. januar kl. 9.

Skal du have hjælp til transport, så vær opmærksom på, at du så ikke selv skal bestille tid til vaccination. Det gør kommunen for dig. Myndighed kan kontaktes på tlf. 72 33 55 00 (alle hverdage i uge 2 kl. 9-12).

Læs mere på:

https://www.sst.dk/da/corona/Vaccination-mod-COVID-19/Om-COVID-19-vaccination

Hvornår skal befolkningen vaccineres?

Sundhedsstyrelsen har lavet en prioriteret rækkefølge for udrulningen af vaccinen for COVID-19:

 1. Personer som bor i plejebolig mv.
 2. Personer med alder ≥ 65 år som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp
 3. Personer med alder ≥ 85 år
 4. Personale i sundheds-, ældre- og udvalgte dele af socialsektoren med særlig risiko for smitte, eller som varetager en kritisk funktion
 5. Udvalgte personer med tilstande og sygdomme, som medfører særligt øget risiko for alvorligt forløb ved COVID-19 samt udvalgte pårørende
 6. Udvalgte pårørende til personer med særligt øget risiko for et alvorligt forløb eller pårørende som er en uundværlig omsorgs- eller plejeperson
 7. Personer med alder 80-84 år
 8. Personer med alder 75-79 år
 9. Personer med alder 65-74 år
 10. Personer med alder under 65 år som har tilstande og sygdomme, som medfører øget risiko for alvorligt forløb ved COVID-19
 11. Personale der varetager øvrige samfundskritiske funktioner
 12. Øvrige befolkning, f.eks. segmenteret efter alder

Kilde: Sundhedsstyrelsen.dk (side 22)

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion