Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"


God morgen Hjørring – vi står op til regn, slud og sne

25. januar 2021 - kl.6:14 - af:

Mandagen starter op med mest skyet og enkelte byger, der kan være med

regn, slud og sne, og i morgen- og formiddagstimerne også med risiko for lokal rimtåge.

Temp. mellem frysepunktet og 3 graders varme, og svag til jævn vind omkring nord, først på dagen ved Jammerbugeten stedvis op til frisk vind.

Vi tager hul på uge 4 med dag nummer 25.

Solen står op klokken 8.19 og går ned klokken 16.26.

Månen er tiltagende og der er tre dage til fuldmåne.

Der er to scenarier for vejret her i uge 4, men det er ret sikkert, at der bliver brug for både hue, handsker og muligvis også lange underbukser sidst på ugen.

I det mest sandsynlige scenarie lige nu kan der komme sne i løbet af fredagen over de sydlige egne, mens det næstmest sandsynlige scenarie taler om regn, slud og sne og en del blæst. Der er mulighed for mere sne, end vi hidtil har set denne vinter.

– Det kan gå begge veje, men lige nu hælder prognoserne mest til det første scenarie, men der er næsten en uge endnu, så meget kan nå at skifte, forklarer meteorolog ved TV 2 VEJRET Andreas Nyholm.

Han understreger, at der er et vist forbehold, når vi kigger på vejret så langt frem. Det hele bliver afgjort af, om snevejret kommer til at gå hen over Danmark, eller om det ender med at gå udenom.

Ugen starter med mulighed for en lille smule snefald natten til mandag og mandag morgen. Dog ikke i mængder, hvor man vil finde kælken frem.

Dernæst kommer der klart vejr med masser af sol. Klart vejr er på denne årstid normalt også lig med koldt vejr, da skyerne ikke er der til at holde på varmen.

Tirsdag, onsdag og torsdag står dermed til at blive flotte og klare, men kolde dage, hvor temperaturen vil komme ned på fire til fem graders frost om natten. Torsdag måske endda et par grader koldere. Dagtemperaturen vil ligge omkring og lidt over frysepunktet.

– Den store joker er fredag og ind i weekenden. Der er uenighed i prognoserne, men de er enige om, at det bliver koldt, siger Andreas Nyholm.

I weekenden kan nattetemperaturen komme helt ned i tocifrede frostgrader. Måske minus 10 til 15 grader nogle steder. Og hvis der så falder sne, er det ikke noget, der tør lige med det samme.

Pauli omvendelsesdag

I dag, den 25. januar, er det Pauli omvendelsesdag.

Dagen er opkaldt efter den jødiske farisær Saulus, som blev blind, men fik synet tilbage, da han blev kristen. Han kaldte sig herefter Paulus, der betyder “den ringe”, og blev en effektiv mis­sio­nær for kristen­dommen, og én af de mest kendte af Jesu apostle.

Paulus var kirkens første store teolog. Grundlagde mange menigheder i Lilleasien og Grækenland. Henrettet ved sværd i Rom o. år 64.

Vejrvarsel:  Hvis det er frostvejr på Pauli omvendelsesdag, vil frosten vare til Peters stol, som falder den 22. februar.

Skriv en kommentar......

Powered by BusinessCom