Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"


Arne Boelt: – Vi skal geare testkapacitet voldsomt op

22. februar 2021 - kl.14:52 - af:

Manglede klare retningslinjer for, hvordan tests fremover skal foregå.

Borgmester i Læsø Kommune, Karsten Nielsen (DF), ærgrer sig over, at der endnu ikke er en plan for en genåbning af det lokale erhvervsliv.

I artiklen her fra tv2nord.dk kan du få reaktionerne fra flere nordjyske borgmestre ovenpå mandagens møde.

Alle landets 98 borgmestre har mandag formiddag været indkaldt til et virtuelt møde med regeringen.

På mødet, der begyndte klokken 11 og sluttede omkring en time senere, har de blandt andet drøftet teststrategien og mulige genåbningsscenarier for samfundet.

De 11 nordjyske borgmestre har også været med på mødet, heriblandt Arne Boelt (S), borgmester i Hjørring Kommune.

– Der kom ikke så meget konkret ud af mødet, andet end at vi skal geare vores testkapacitet voldsomt op. For når vi får at vide, hvilke årgange der kan komme tilbage til folkeskolen, så skal vi teste lærerne og eleverne to gange om ugen, siger borgmester Arne Boelt (S) til TV2 Nord kort efter mødet.

Efterlyser konkrete og klare retningslinjer

Ifølge borgmesteren har de på nuværende tidspunkt ikke nok testkapacitet, men de er nu påbegyndt arbejdet med at opruste og planlægge, så de bliver klar.

– Det er svært at sige (hvornår vi bliver klar, red.), men jeg vil tro, at vi godt kunne være klar midt i ugen med tests i forhold til teststrategien, siger Arne Boelt (S) og understreger, at det stadig afhænger af, hvor mange årgange der vender tilbage til skolerne.

På det virtuelle møde deltog sundhedsminister Magnus Heunicke (S), justitsminister Nick Hækkerup (S), børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) fra regeringen.

– Jeg havde nok håbet på lidt mere. Og det ved jeg, at andre nordjyske borgmestre også havde udtaler Karsten Nielsen (DF), borgmester, Læsø Kommune.

Ifølge Arne Boelt (S) var der dog flere borgmestre på mødet – heriblandt ham selv – der manglede klare retningslinjer for, hvordan de mange tests fremover skal foregå helt konkret.

– Hvad kan vi stille af krav over for forældrene og til børnene, der skal testes? Og er det nok, at vi bare stiller med en pind og spørger, eller skal vi have et samtykke? Alle de ting, skal de have på plads, for det er der nogle juridiske spørgsmål i, siger borgmesteren til TV2 Nord.

Skriv en kommentar......

Powered by BusinessCom