Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"


Færdselskontrol i Hjørring: Der er for meget fart på

23. februar 2021 - kl.6:10 - af:

Nordjyllands Politi har i løbet af februar kontrolleret hastigheder.

Og en af politiaktionerne viser, at det på de nordjyske motorveje – også på de vintervåde veje desværre går alt for stærkt.

Farten er for høj blandt bilister i det nordjyske. Simpelthen. 

Det er den konklusion, som politikommissær Thomas Ottesen noterer sig efter flere fartkontroller i Nordjyllands Politikreds i løbet af februar måned, senest dokumenteret i en motorvejskontrol afholdt i uge 6, hvor kolleger fra lokalstationen i Hjørring foretog højhastighedskontrol på E39 imellem Hjørring og Aalborg.   

Målet ved lige præcis denne aktion var, forklarer politikommissæren, de helt hurtige bilister – det vil sige dem, der erfaringsmæssigt kan findes på de for tiden knap så befærdede motorveje. 

Speed nu ned – for fart er farlig

Vejret taget i betragtning – der var nemlig både koldt og blandet føre – så blev der målt i alt 24 bilister med en hastighed på motorvejen, der var nok til en frakendelse af kørekortet. Og den hurtigste bilist, som blev målt af politiet, blev registreret med en fart tæt på hele 196 km/t, mens en bil med et påhængskøretøj blev målt til at køre 130 km/t.  

”Dette er, selv under normale vejrforhold på en sommerdag, helt uacceptable hastigheder,” lyder konklusionen fra Thomas Ottesen, der i næste pulsslag benytter lejligheden til at understrege, at fart er farlig: 

”Fart er en væsentligt årsag til, at ulykker sker, og den bidrager samtidig til ulykkernes alvorlighed. Så rådet er enkelt: Let trykket på speederen og sæt hastigheden ned – så bidrager du til en mere sikker trafik.” 

For høj fart er ifølge Sikker Trafik skyld i cirka 4 ud af 10 dødsulykker. Læs mere på www.sikkertrafik.dk/fart   

Skriv en kommentar......

Powered by BusinessCom