Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"


Vores Natur: Skal du være med på holdet

5. april 2021 - kl.9:03 - af:

Til maj genudsender DR den populære naturserie Vilde Vidunderlige Danmark, hvor Hjørring Kommune har været forgangskommune og stor inspirator for landets øvrige kommuner og borgere.

I forindelse med dette inviterer “Vores Natur” igen invitere danskerne ud på særlige naturoplevelser.

Vores Natur aktivitetskalenderen er åben for dig, der har lyst til at lave en aktivitet i naturen!

I løbet af det sidste års tid, har flere danskere end normalt bevæget sig ud i naturen. Mange har forsøgt sig med Amarminoen, en tur i den lokale skov eller ud langs kysterne. Meget tyder på, at danskerne bevæger sig rundt i de naturområder, de i forvejen kender rimelig godt, og at stadig mange har brug for en hjælpende hånd til at opdage alle de mulige aktiviteter, der er lige om hjørnet.

Og lige præcis derfor, ønsker Vores Natur igen at invitere danskerne med ud på særlige naturoplevelser, så vi alle kan blive lidt klogere på, hvad den gemmer på af oplevelser.

Og her spiller vi alle en essentiel rolle – det er os, der gennem vores foreninger og organisationer kan arrangere sjove, anderledes og spændende aktiviteter for folk, der ikke særlig ofte tager ud i naturen.

Man er velkommen til at lave aktiviteter for alle, nu hvor der igen er en oplagt mulighed for at invitere flere ind i jeres foreningsliv og vise, hvad I tilbyder af fantastiske naturaktiviteter.

Vores Natur vil derfor endnu en gang rigtig gerne have jer med på holdet, og lade danskerne møde jeres smil og engagement, når de bevæger sig ud på opdagelse i naturen.

Hvordan deltager jeg

Man kan deltage i forårets Vores Natur aktiviteter på to måder:

Gennem indsatsen ‘Vis mig din forårsnatur’

Fra primo maj, weekenden den 8.-9. maj, og fem uger frem til midt juni, til og med uge 23, kører indsatsen ‘Vis mig din forårsnatur’. Indsatsen kører samtidig med at Vilde Vidunderlige Danmark genudsendes på DR1.

Vores Natur åbner igen rigtig op for deres aktivitetskalender, hvor ønsket er at fylde kalenderen op med så mange gode naturaktiviteter, som muligt. Rammen for aktiviteterne bliver ligesom sidste år de fem naturtemaer, som danskerne præsenteres for i Vilde Vidunderlige Danmark. Rækkefølgen er: Skoven (uge 19 og frem), Hav og Kyst, Det åbne land, Søer og Vandløb og Byen.

Dine muligheder for at byde ind er uendelige, bare det foregår i naturen. Du vælger den uge, hvor din aktivitet passer bedst ind under naturtemaet, men det er ikke så vigtigt, at det passer perfekt ind. At brugerbetalingen (hvis der skal være en) er rimelig, og at du eller nogen fra din forening står for arrangementet.

Som en del af forårets temaer i Vores Natur

Vild Mad, Nat i Naturen og Vores Natur – Under Vandet afholder aktiviteter i foråret 2021. Du har mulighed for at byde ind med en aktivitet, hvis du gerne vil bakke op om et (eller flere) af forårets temaprojekter. Temaprojekt-aktiviteterne ligger på bestemte tidspunkter, og det vil skabe mest sammenhængskraft, hvis du forsøger at lægge din aktivitet i den udvalgte periode.

Vild Mad

Vild Mads aktivitetsuger ligger fra ultimo maj ind i primo juni. ‘Spis Vildt fra Vores Natur’ i foråret 2021 vil bestå af 14 dages kampagne hvor befolkningen introduceres til at spise fra naturen gennem enten jagt, fiskeri eller sankning. Det er her, du kan byde ind med et arrangement, der passer under denne ramme.

Nat i Naturen

Nat i Naturens aktiviteter løber fra den 7.-9. maj 21. Igen er konceptet at inviterer danskerne med ud i naturen, når mørket er faldet på. Dog forventes det at splitte store arrangementer op i flere mindre for at imødekomme eventuelle begrænsninger på antal personer der kan samles. Lørdag de 8. maj bliver hovednedslagspunktet.

Vores Natur – Under Vandet

Vores Natur – Under Vandet har aktiviteter fra maj til og med august. Foråret bindes sammen med sommeren ved at genaktivere Vandbingo i maj og juni måned. Kampagneperioden kickstartes med et nationalt event, og efterfølgende vil regionale events understøtte brugen af- og udbredelsen af Vandbingo. Du kan byde ind med regionale events, der spiller sammen med Vandbingo eller som passer under rammen af dette temaprojekt.

Deltag på den måde, der passer dig

Du må selv bestemme, om du vil afholde aktiviteter under ‘Vis mig din forårsnatur’, sammen med temaprojekterne eller begge dele.

Hvis du er interesseret, så opret din aktivitet i Vores Naturs aktivitetskalender på voresnatur.nu eller kontakt Vores Natur sekretariatet for at høre nærmere om dine muligheder.

Har I spørgsmål eller brug for hjælp til at finde ud af, hvordan I kan deltage i Vores Natur, så kontakt: Projektleder Bjarke Frandsen: blf@friluftsraadet.dk – Kommunikationskonsulent Signe Balling: sib@friluftsraadet.dk

Vores Natur håber, at I igen har lyst ti at bakke op om projektet og invitere danskerne med ud i vores skønne, vidunderlige natur til særlige oplevelser.

Foto: Arkiv

Læs også: Hjørring inspirerer til ny sæson “Giv os naturen tilbage”

 

Skriv en kommentar......

Powered by BusinessCom