Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"


Påsken: Politi kontrol på en række nordjyske veje

2. april 2021 - kl.8:38 - af:

Politiet landet over gennemfører traditionen tro i påskedagene en målrettet indsats mod hastighed, spiritus- og narko-kørsel.

Nordjyllands Politi har i disse dage et ekstra vågent øje på påsketrafikken, for det er for mange en tid med ferie og selv om coronaen spænder ben for mange traditionelle sammenkomster og påskefrokoster, så er det politiets klare opfordring, at man ikke skal køre for meget påskebryg ud på de nordjyske veje.

Politiet opfordrer til, at man på forhånd aftaler, hvem der skal køre bilen hjem efter festlighederne, eller at man tager en taxa eller bus hjem.

Det er på udvalgte strækninger i Nordjylland, at politiet nu og frem til mandag kontrollerer hastighed og spiritus- og narkokørsel på en række vejstrækninger.

Selv om den generelle holdning er, at det er uacceptabelt at køre i påvirket tilstand, er spirituspåvirkede bilister fortsat involveret i hver femte dødsulykke, lyder det fra politiet.

Påsken forbindes for mange med ferie, hvor bilen ofte anvendes som transportmiddel. Her kan hastigheden spille en rolle, og der ses en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne.

Derfor vil hastighedskontrollerne primært foregå på uhelds- og hastighedsbelastede vejstrækninger. Derudover opretholder politiet et præventivt kontroltryk ved at gennemføre kontroller på andre vejstrækninger.

Skriv en kommentar......

Powered by BusinessCom