Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"


Corona status: Færrest smittede – flest vaccinerede i Nordjylland

3. april 2021 - kl.7:35 - af:

De seneste syv dage har der i alt været 265 smittede med corona i Nordjylland – og det er derfor fortsat den region med færrest smittede.

Det viser de daglige smittetal fra Statens Serum Institut.

De tre nordjyske kommuner med flest smittede per 100.000 er Vesthimmerland, Mariagerfjord og Frederikshavn – med henholdsvis 19, 27 og 37 smittede den seneste uge. Læsø holder sig fortsat smittefri.

Lige nu er 20 indlagte med covid-19 i Region Nordjylland, hvoraf otte er på intensiv, hvilket er en stigning. Patienterne, som er alvorligt syge, er i alderen 52-77 år, oplyser regionen.

Flest nordjyder med første vaccinestik

Nordjylland er den region, hvor den største andel af borgere har fået første vaccinestik. Det viser fredagens vaccinetal fra Statens Serum Institut.

Det drejer sig om 77.441 personer (13,1 procent), der har modtaget første stik. Indtil videre er 41.098 nordjyder færdigvaccinerede (7 procent).

På landsplan er det 748.324 personer – svarende til 12,8 procent af befolkningen – der har fået første vaccinestik. I alt er 396.713 personer (6,8 procent) færdigvaccinerede.

Smitte tæller i 12 uger

De færdigvaccinerede vil efter påske kunne anvende det i ‘coronapasset’, som skal fremvises ved besøg hos frisører og andre liberale erhverv, der genåbner for kunder den 6. april.

I den forbindelse har Erhvervsministeriet fredag meldt ud, at tidligere smitte med corona tæller i 12 uger som dokumentation i det nye coronapas.

En positiv coronatest skal være mindst 14 dage gammel og højst 12 uger gammel, lyder det i retningslinjerne. Coronapasset findes indtil videre i appen MinSundhed eller på sundhed.dk.

Læs mere om coronapasset her, og hvad borgere uden digital adgang kan gøre.

Kilde: tv2nord.dk – Statens Seruminstitut

Skriv en kommentar......

Powered by BusinessCom