Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"


Nu kan du gå på affaldsjagt sammen med Bilka Hjørring

6. april 2021 - kl.8:43 - af:

Corona har givet mere take away-affald i naturen. Fra den 6. – 18. april kan du være med til at passe på den danske natur sammen med Bilka og Danmarks Naturfredningsforening.

I forbindelse med den årlige affaldsindsamling uddeler Bilka gratis indsamlingssække.

For hvert kilo affald, der bliver samlet ind i hele Danmark, donerer Bilka 1 krone til Danmarks Naturfredningsforening. I år er der særligt fokus på take away-affald og 185.000 danskere forventes at deltage.

Corona-epidemien har betydet, at vi danskere har brugt naturen ekstra meget. Hundredtusinder af danskere har gået ture og opholdt sig mere udenfor end normalt. Det har desværre også betydet, at der er kommet mere affald i naturen. Blandt andet fra take away-måltider, fordi mange har brugt naturen som spisested. Det er i fokus i forbindelse med den årlige affaldsindsamling som Danmarks Naturfredningsforening står bag.

Derfor kan du nu – sammen med Bilka – være med til at passe på den danske natur i dit lokalområde. Bilka deler nemlig gratis indsamlingssække og sorteringsfoldere ud til både børn og voksne. Derfor opfordrer Bilka til at tage sække og foldere med, når man er nede og handle, så flest muligt kan være med til at holde Danmark ren for skrald.

For hvert kilo affald, der bliver samlet ind i hele Danmark, donerer Bilka 1 krone til Danmarks Naturfredningsforening. Forrige år blev der samlet 156.000 kilo affald sammen i løbet af affaldsindsamlingen, og derfor donerede Bilka 156.000 kr. På grund af corona-epidemien blev der samlet mindre affald sidste år, men Bilka donerede alligevel samme beløb. I år er det sjette gang, at Bilka støtter op om projektet.

”Affaldsindsamlingen er et fremragende initiativ, som fjerner affald, der ikke hører til i naturen. Samtidig er projektet også forebyggende, fordi det sætter fokus på danskernes affaldsvaner og får os til at tænke os bedre om. For Bilka giver det ekstra god mening, fordi vi kan gøre en forskel lokalt i områderne omkring vores 19 varehuse. Derfor er vi meget glade for at være med i projektet,” siger Mark H. Nielsen, direktør i Bilka.

Normalt afholder Bilka også ’Affaldsskole’ for skoleklasser og børnehaver, hvor børnene lærer om affaldshåndtering. På grund af corona er dette arrangement udskudt i år, og Bilka håber på at afholde projektet efter sommerferien. Derfor håber Mark H. Nielsen, at både unge og gamle vil støtte op om den store affaldsindsamling:

”Vi håber, at rigtig mange vil være med til at gøre en forskel, og vi opfordrer alle til at tage ægtefællen, familien eller skoleklassen med ud i naturen og samle affald op,” siger Mark H. Nielsen.

 

Skriv en kommentar......

Powered by BusinessCom