Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"


Nordjylland: 130 brød færdselsloven på bare fire dage

6. april 2021 - kl.15:30 - af:

Lige så sikkert det er, at mange nyder en påskebryg sammen med en sildemad til årets påskefrokoster, lige så sikkert er det, at Nordjyllands Politi står klar med alkometeret for at tjekke, om du har drukket for meget til at køre bil eller motorcykel.

Igen i år var betjentene til stede ved razziaer flere steder i det nordjyske – blandt andet ved Aggersundbroen og Flauenskjold.

I alt noterede Nordjyllands Politi sig 130 færdselssager på de fire dages razzia fra fredag til og med mandag i påsken.

De 130 lovovertrædelser fordeler sig således:

  • 2 vanvidsbilister (hensynsløs kørsel, kører mere end 200 km/t eller overskrider fartgrænsen med 100 procent)
  • 11 kørsel uden førerret
  • 10 spirituskørsler
  • 14 kørsler uden sikkerhedssele
  • 11 narkokørsler
  • 7 kørsler i frakendelsestiden (bilisten har fået frakendt sit kørekort)
  • 75 mindre overtrædelser (kører over for gult / rødt, ingen lys på cyklen, svinger til højre, hvor det ikke er tilladt, kører i den gale retning ad ensrettet vej)

Antallet af lovovertrædelser påsken igennem svarer nogenlunde til de antal, man havde sidste år, hvor coronaen også var en faktor, fortæller politikommissær Thomas Ottesen, der er ansvarlig for færdselspolitiets indsats i Nordjylland.

– Det er meget status quo i forhold til sidste år – og sammenligneligt, fordi vi også havde coronaen dér. Vi er jo begrænset i forhold til andre år, fordi vi nu også skal dække ind på andre opgaver, der har med coronaen at gøre, fortæller han.

Men de to vanvidsbilister fylder meget i billedet – og det er et punkt, politiet sætter skarpt ind over for, understreger Thomas Ottesen. Og den nye lovændring, der nu tillader politiet af konfiskere bilen, er et vigtigt redskab.

– Man kan håbe på, at det har sat tanker igang hos folk, at de nu risikerer at få taget deres bil, hvis de kører så meget for stærkt. Risikoen for at miste sin nye, dyre bil, som man måske endda har taget et lån for at kunne købe, betyder måske, at man ikke kører helt så hurtigt, som man ellers ville, fortæller politikommissæren.

Politiet er i deres gode ret til at konfiskere bilen, også selv om man har lånt den af en anden. Kører man såkaldt hensynsløs kørsel, kører mere end 200 km/t eller overskrider fartgrænsen med 100 procent, så må politiet tage bilen med.

– Man skal virkelig tænke sig godt og grundigt om nu, inden man går ud og kører for stærkt. Det er jo ikke for sjov, at vi laver den regel. Kører du 200 kilometer i timen, og det går galt, får det katastrofale følger, advarer Thomas Ottesen.

I et af de konkrete tilfælde under påskerazziaen havde en bilist kørt 162 km/t på landevejen, hvor du som bekendt maksimalt på køre 80 km/t.

– Det er jo logik for perlehøns, at kører du så hurtigt på en landevej – det er jo hurtigere, end du kører på motorvejen – så går det galt, hvis der pludselig springer et rådyr eller andet ud foran dig, siger politikommissæren.

Fotovogn blitzede 63 bilister

Kontrollen ved Aggersundbroen var en stikprøvekontrol, hvor betjentene både så efter påvirkede bilister, men også fejl og mangler ved køretøjerne.

Omkring 200 bilister blev bedt om at køre ind til siden til kontrol. Heraf var ‘fangsten’ fire spiritusbilister og én narkopåvirket bilist.

Ved Flauenskjold var det en fotovogn, der gjorde arbejdet på Storskovvej, og det var indbringende. På de godt fem timer, fotovognen målte på de i alt 290 forbipasserende køretøjer i 60 km/t-zonen, så blev 63 af dem fanget i blitzlyset for at have kørt for stærkt.

Det gav tilsammen 18 klip i kørekortene og tre betingede frakendelser.

Ifølge politikommissær Thomas Ottesen, der er ansvarlig for færdselspolitiets indsats i Nordjylland, er det typisk et sted, der bliver kørt for stærkt – og derfor vil der blive tjekket på netop her løbende.

Kilde: tv2nord.dk

 

Skriv en kommentar......

Powered by BusinessCom