Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"


Kornets Hus indviet med pomp, pragt og prominente besøg

25. juni 2021 - kl.8:04 - af:

Endelig kom dagen: Kornets Hus er indviet med ministerbesøg, begejstring – og høje forventninger.

Tidligere på ugen blev Kornets Hus, Danmarks nye madkulturhus syd for Hjørring, officielt indviet.

Det skete ved en festlig fejring med masser af prominente gæster, herunder fødevareminister Rasmus Prehn (S) og borgmester i Hjørring Kommune Arne Boelt (S) samt repræsentanter for de involverede fonde og bidragsydere og stjernearkitekten bag huset, norske Reiulf Ramstad.

Begejstringen for det nye madkulturhus var bærende for alle, der tog ordet ved åbningen: ”Det er dybt inspirerende, og jeg håber, at rigtigt mange vil tage den mulighed, det er at komme forbi Kornets Hus og lære om godt dansk håndværk”, sagde fødevareminister Rasmus Prehn (S) i sin tale ved åbningen.

Det er tydeligt, at ambitionerne for huset har været store, når man i dag ser det imponerende bygningsværk, og der var også stor optimisme at spore i dagens talerække. Blandt andet sagde programchef i foreningen Realdania, Stine Lea Jacobi, at ”det her er et hus, der vil gøre mange mennesker glade i mange år”

Husets arkitekt Reiulf Ramstad var også stolt over det smukke resultat og lagde særlig vægt på husets unikke placering i sin tale: ”Kornets Hus er blevet en del af landskabet, og landskabet er blevet en del af Kornets Hus. Det er et sted, hvor man har lyst til at samles”.

Glade gæster – både store og små

Kornets Hus byder på en række forskellige tilbud, som er målrettet både private og professionelle med interesse for mad, smag og fælles oplevelser. Holdet bag Kornets Hus kalder det for ”Nordjyllands nye oplevelsescenter for korn, madoplevelser og aktiviteter for hele familien”, og på husets hjemmeside kan man se mere om et spændende program for sommeren fyldt med alt fra pizza-bagning til kagekurser, markvandringer, lækre tilbud i caféen og meget mere.

Daglig leder i Kornets Hus Johannes Haandsbæk Vestergaard er meget tilfreds med åbningen – og han har heldigvis haft lejlighed til på forhånd at få et indtryk af, hvordan husets gæster har taget imod det. Kornets Hus har nemlig haft dørene åbne for besøgende, siden coronarestriktionerne  tillod det tilbage i starten af maj.

”Siden vores åbning 8. maj har vi haft mere end 2000 gæster på besøg. De har kunnet gå på opdagelse i husets udstillinger, være med til workshops i det store bageri eller nyde et måltid i husets økologiske café. Det er mit indtryk, at huset fanger både børn og voksne, nørdede surdejseksperter og almindeligt madglade gæster,” fortæller Johannes Haandsbæk Vestergaard.

Idémanden bag Kornets Hus, Aurion-grundlægger og kornsort-pionér Jørn Ussing Larsen, er også glad for endelig at se huset stå klart med åbne døre og lægger vægt på, at der netop er oplevelser for enhver smag:

”Min drøm med huset er, at folk går herfra som ’forundringsparate’ og har oplevet en forhåbentlig smittende begejstring for kornets univers”, siger han.

Faktaboks:
Sommeren igennem er huset åbent tirsdag – søndag kl. 10.00 – 17.00, og man kan på www.kornetshus.dk tilmelde sig kurser, workshops og booke bord i caféen.

Derudover kan grupper, både private og professionelle, der arbejder med mad og fødevarer, eller som blot er nysgerrige på projektet, henvende sig til husets personale for at arrangere besøg, workshops eller andre målrettede arrangementer.

Jørn indvier Kornets Hus

Rasmus Prehn holder tale: ”Det er dybt inspirerende, og jeg håber, at rigtigt mange vil tage den mulighed, det er at komme
forbi Kornets Hus og lære om godt dansk håndværk”.

Reiulf Ramstad holder tale: ”Kornets Hus er blevet en del af landskabet, og landskabet er
blevet en del af Kornets Hus. Det er et sted, hvor man har lyst til at samles”.

Bager Amanda præsenterer økologiske, himmelske kager

En kommentar til: “Kornets Hus indviet med pomp, pragt og prominente besøg”

  1. Jesper Thomsen den: 26 juni - 2021 09:10

    Et helt unikt madkulturelt oplevelseshus, som sætter Hjørring på verdenskortet. Kornets Hus er ikke et museum, ikke et bageri, ikke et undervisnings- eller oplevelsescenter, men en blanding af det hele, som ikke er set lignende noget sted i verden.

Skriv en kommentar......

Powered by BusinessCom