Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"


Rekord mange har søgt om økonomisk feriehjælp

1. juli 2021 - kl.14:18 - af:

Det er i år kun hver femte ansøger, som Dansk Folkehjælp har kunnet hjælpe med at komme på sommerferie.

Det skyldes, at rekordmange i år har søgt hjælpen, skriver tv2nord.dk.

I Skulpturparken i Blokhus var der torsdag fyldt med familier, der var kommet til Nordjylland for at holde sommerferie.

15 familier er med Dansk Folkehjælp kommet på ferieophold i Danland Blokhus, hvor de har mulighed for at deltage i en masse sommeraktiviteter, som de ellers ikke ville have haft råd til. Der er alt fra natløb og skattejagt til en tur i Fårup Sommerland.

En af dem, der er på ferie i det nordjyske, er Maria Awn fra Hammel. Hun er her med sine tre døtre.

– Jeg blev sygemeldt efter et fald på arbejde. Det er en af de grunde til, at jeg ikke har haft økonomi nok til at tage mine børn med ud at rejse i år, forklarer hun. Til daglig arbejder hun som social- og sundhedsassistent.

Og hun er ikke alene. I år giver Dansk Folkehjælp 4.700 familier mulighed for at komme på ferie – noget som de ellers ikke ville have haft midlerne til. Og oven på et år med corona, har hjælpen haft rekordmange ansøgere. Hele 25.000 personer eller 7.700 familier har søgt hjælpen i år.

Et hårdt år har sendt mange på dagpenge

Hvorfor har så mange søgt i år? 

– Jeg tænker, meget af det handler om corona og de eftervirkninger, det har. Folk har mistet arbejde og er kommet på kontanthjælp eller dagpenge, mener frivillig i Dansk Folkehjælp, Casper Larsen som tilføjer:

– Mit indtryk er, at de hygger sig og finder sammen på kryds og tværs og hjælper hinanden.

Målet med feriehjælpen er da også, at deltagerne kan udvikle venskaber og netværk. Og det tyder på at gå godt, hvis man skal dømme ud fra Maria Awes erfaringer indtil videre.

– Det har været hyggeligt. Jeg har fået nye venskaber, og vi er forskellige og vi har forskellige børn på forskellige aldre – både drenge og piger, siger hun.

Kilde: tv2nord.dk

Skriv en kommentar......

Powered by BusinessCom