Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"


Vil du være med til at sikre urørt skov i Nordjylland?

5. juli 2021 - kl.10:21 - af:

De danske skove rummer et rigt dyreliv, men der er kun få fristeder tilbage, da vi har fældet meget

dansk skov.

Danmark har underskrevet biodiversitets-konventionen og målet om at standse tabet af biodiversitet. Herudover har vi forpligtiget os via FN´s Verdensmål, til at beskytte, genoprette og støtte bæredygtig brug af vores økosystemer, som bæredygtig skovdrift og sikring af biodiversitet.

Vi kan ikke få det tabte tilbage, men vi kan vende udviklingen – og det kan vi gøre sammen.

Urørt skov i Nordjylland

60000 m2 urørt folkeskov er netop nu igang med at slå rod på Knivholt ved Frederikshavn.

Urørt skov er skove, hvor skovdriften er ophørt, og som med tiden får mange gamle træer, døde stammer og en stor biodiversitet. Her får naturen helt får lov til at passe sig selv. Ingen motorsave. Ingen indgriben. Bare skov, der vokser til på egne præmisser. Det giver på sigt en vildere natur med gamle træer, væltede træstammer og vildtbevokset og fugtig skovbund med et rigt dyreliv.

Større urørte skove er med til at sikre vores grundvand.

Folkeskoven på Knivholt rejses i samarbejde med Growing Trees Network Foundation. Skoven får status som fredsskov.

Den nye folkeskov bliver et åndehul et fristed til glæde og gavn for os alle – borgere og gæster får her muligheden for fantastiske naturoplevelser.

– Ved at plante folkeskove i Danmark kan vi og vores kunder medvirke til at sikre fremtidens grundvand og det rene drikkevand samt skabe flere levesteder til planter og dyr, og så giver det jo også danskerne en mulighed for selv at tage ud og opleve naturområder, som de selv har været med til at skabe gennem blomsterbuketter og gavehilsner sendt gennem Interflora, siger administrerende direktør Søren Flemming Larsen, Interflora Danmark, som har doneret 1 million til projektet.

Vil du være med – alle kan være med?

Virksomheder eller private personer, også uden for Frederikshavn har nu muligheden for at sætte spor og efterlade spor.

Et stykke skov koster 15,- dkk pr. m2.

Som virksomhed får I et købsbevis som symbol på, at I støtter skovrejsning og klimaskoven på Knivholt i Frederikshavn. I får også muligheden for at få jeres logo på www.skovrejsningknivholt.dk.

Læs mere på www.skovrejsningknivholt.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar......

Powered by BusinessCom