Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"


V, DF og NB i valgforbund ved kommunalvalget

9. juli 2021 - kl.7:12 - af:

Venstre, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti danner et borgerligt valgforbund ved Hjørrings kommunalvalg 16. november.

Valgforbundet betyder, at de tre partier er enige om at dele eventuelle overskuds-stemmer mellem sig.

“Vi er enige om at stå sammen rent valgteknisk, hvilket mindsker risikoen for stemmespild,” siger Søren Smalbro, borgmesterkandidat for Venstre.

“Vi er stadig tre forskellige partier med tre forskellige programmer, men derudover er vi opsat på i fællesskab at levere både alternativer og samarbejde i kommunalbestyrelsen,” lyder det samstemmende fra de tre partiers spidskandidater, som udover Smalbro er Andreas Huus Andersen (NB) og Erik Høgh-Sørensen (DF).

“Vi i Dansk Folkeparti Hjørring ser frem til samarbejdet, og samtidig holder vi døren åben for at tale med andre partier,” siger Høgh-Sørensen.

“Nye Borgerlige er glade for et samarbejde med Venstre og DF i Hjørring kommune, og vi forventer at komme i kommunalbestyrelsen. Vi går efter, at vi kan få et borgerligt flertal efter næste kommunalvalg,” siger Andreas Huus Andersen.

Aftalen om det valgtekniske samarbejde blev underskrevet af partiernes lokalformænd og spidskandidater torsdag ved Rådhuset i Hjørring.

Et valgteknisk samarbejde betyder, at hvis ét parti skulle mangle et antal stemmer for at få et ekstra mandat, så går disse overskuds-stemmer først og fremmest videre til et af de to øvrige partier i valgforbundet.

“Selvom et valgforbund i udgangspunktet er ren teknik og matematik, er det traditionelt også et godt afsæt for en vis politisk enighed,” lyder det samstemmende fra Smalbro, Andersen og Høgh-Sørensen.

Billedtekst: Personerne på billedet “valgforbund 1” fra højre:

Søren Smalbro, borgmesterkandidat for Venstre.
Jeppe Gleager, formand for Venstre.
Frode Larsen, formand for Nye Borgerlige.
Andreas Huus Andersen, spidskandidat for Nye Borgerlige.
Erik Jørgensen, formand for Dansk Folkeparti.
Erik Høgh-Sørensen, spidskandidat for Dansk Folkeparti.

Personerne på billedet “valgforbund 2” er partiernes spidskandidater.

 

Skriv en kommentar......

Powered by BusinessCom